De förbjudna böckernas bibliotekarie (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2024-01-18
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Nobel
Originaltitel
The Librarian of Burned Books
Dimensioner
220 x 145 x 28 mm
Vikt
424 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789150976847

De förbjudna böckernas bibliotekarie

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-01-18
219
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kärleken till böcker kan övervinna allt

Berlin 1933. Efter framgångarna med sin debutroman får den amerikanska författaren Althea James en inbjudan från självaste Joseph Goebbels att delta i ett kulturutbytesprogram i Tyskland. För Althea är Berlin gnistrande och spännande, en möjligheternas stad. Men den föreställningen förändras snabbt när hon möter Dev, en kvinna som visar henne det riktiga Berlin.

Paris 1936. Hanna Brecht har flytt Tyskland och förföljelsen efter att ha förlorat allt hon hållit kärt. Paris är inte den fristad hon tänkt sig, men på De förbjudna böckernas bibliotek fylls hennes liv sakteliga med ny mening.

New York 1944. Sedan Vivian Childs man dödades i striderna mot nazisterna har hon fört ett eget krig mot den politiker som beslutat att avbryta hennes hjärteprojekt: att tillhandahålla väl utvalda böcker till miljontals soldater utomlands. Hon måste få senatorn att dra tillbaka beslutet - och till hjälp tar hon en alldeles särskild bibliotekarie.

"Labuskes lyfter inte bara frågan om censur, förtryck och avhumanisering utan påminner också om att historien upprepar sig. Samtidigt planterar hon små frön av hopp genom sina karaktärers vägran att låta berättelserna som ska föra oss samman tystas." Booklist

"Gedigen research gör boken trovärdig och håller läsaren fängslad till sista sidan." Library Journal

"En medryckande och sakkunnigt berättad historia, som påminner oss om farorna med censur, om böckernas kraft och den plikt vi alla har att stå upp för de friheter vi värdesätter." Kristin Harmel, författare till De bortglömda namnens bok

Brianna Labuskes är i grunden journalist med inriktning mot politik. De förbjudna böckernas bibliotekarie är hennes första historiska roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De förbjudna böckernas bibliotekarie
 2. +
 3. Förrädaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förrädaren av Jørn Lier Horst (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De förbjudna böckernas bibliotekarie. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kärlek till litteraturen!
  -, 8 mars 2024

  Att läsa om människor som älskar och vill skydda böcker är en oemotståndlig lockelse för alla oss bokälskare, inte sant? "Council of Books in Wartime", en verklig organisation som grundades under andra världskriget av bokhandlare, förläggare, bibliotekarier och författare, ligger till grund för denna gripande berättelse. Genom författarens omfattande research får berättelsen om dessa kvinnor, och deras relation till böckerna, en stark och trovärdig grund.

  I början fann jag det lite r... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Brianna Labuskes