Andas (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2024-04-29
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Fredrika Spindler
Originaltitel
Breathe
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
439 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789150977363

Andas

Inbunden,  Svenska, 2024-04-29
219
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En trollbindande roman om kärlekens pris.

Michaela och hennes man har flyttat till det vackra men karga New Mexico för att arbeta vid ett framstående akademiskt institut. Men makarnas nya liv förvandlas snart till en mardröm när Gerard drabbas av en dödlig sjukdom. Endast trettiosju år gammal står Michaela inför den skrämmande utsikten att bli änka och förlora Gerard, vars identitet i hög grad har format hennes egen.

Hon tar desperat hand om sin make under hans sista dagar. Samtidigt inser hon att hennes kärlek, hur stark och osjälvisk den än är, inte kan rädda honom och att hans död går bortom hennes fattningsförmåga. En kärlek som vägrar att ge upp vid döden – är det en välsignelse eller en förbannelse som måste drivas ut?

Andas är en intimt skildrad kärlekshistoria, men också en skräckhistoria rotad i det verkliga livet. Det är en roman om kärlek och sorg – och om det kaos som uppstår när den man älskar tas ifrån en.

"En rå, intensiv berättelse om kärlek och sorg." Mail on Sunday

"Det är otroligt skickligt berättat … Rädslan byggs upp redan i språket. Andfådda, avbrutna meningar trängs med kursiveringar och tankstreck." Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Barnvakten

Joyce Carol Oates (f.1938) har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, flera novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik. Framför allt inom prosan har Oates utmärkt sig som en av de största inom den samtida litteraturen. På HarperCollins Nordic har hon tidigare utkommit med romanen Mitt liv som råtta (2019) som blev nominerad till Årets Bok, novellsamlingen Vackra dagar (2020), romanen Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna (2022), diktsamlingen Amerikansk melankoli (2022) och romanen Barnvakten (2023).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andas
  2. +
  3. Barnvakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnvakten av Joyce Carol Oates (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joyce Carol Oates