Sedlighetsbyrån (pocket) NY
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Polissystrar (del 1)
Utgivningsdatum
2024-04-03
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
227 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789150977547

Sedlighetsbyrån

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-04-03
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Gotland, juni 1944. Polissystrarna Svea och Rut har skickats till semesterorten Ljugarn på hemligt uppdrag. Militärnärvaron är hög, och under ytan ruvar ljusskygga element som inte bara är ett hot mot lugnet på den lilla badorten, utan också mot rikets säkerhet. När unga flickor börjar försvinna och lik dyker upp längs kusten förvandlas det som började som ett enkelt spaningsuppdrag till något större och mörkare. När allt känns hopplöst korsas polissystrarnas väg av den märkliga grevinnan Lussan Kagg och hennes brokiga gäng motståndskvinnor.

Hyllade författaren Christina Wahldén har inspirerats av Gotlands dunkla historia och väver stilsäkert ihop en både spännande, stämningsfull och varm berättelse. Sedlighetsbyrån är den första delen i spänningsserien Polissystrar, som utspelar sig i Sverige på 1940-talet.

"En härligt underhållande kriminalroman med stor charm men också feministisk skärpa. (...) Det som framförallt kännetecknar Sedlighetsbyrån är sprudlande berättarglädje och en fantastiskt väl skapad miljö- och tidsstämning. Och så är den rejält spännande." Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

"Dessutom är det så att när en så skicklig författare som Christina Wahldén ger sig på ett ämne så borgar det för att läsaren får sig till livs lite mer än en spännande kriminalhistoria. (...) När jag öppnar en bok av henne vet jag redan från början att jag kommer att få en underhållande läsupplevelse, och det konfirmeras redan efter några sidor. (...) Bokens omslag måste nämnas. Designat av Lotta Külhorn. Lite gammaldags och utan foton som är det som oftast gäller numera. Så vackert." Nisse Scherman, Dast Magazine

"En bra intrig, och Christina Wahldén bygger upp fyrtiotalsmiljön med många detaljer." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Romanen är spännande samtidigt som vänskapen och systerskapet löper som en röd tråd genom boken och lämnar läsaren med en varm känsla efter sista sidan." Camilla Bergvall, BTJ-häftet

Christina Wahldén är författare och journalist. Under sina många år som kriminalreporter på Svenska Dagbladet bevakade hon främst våld mot kvinnor och flickor, som våldtäkt, hedersrelaterat våld, tvångsäktenskap och människohandel. Hon har skrivit en mängd böcker för vuxna och barn. Nämn inte de döda, första delen i deckarserien om Darwin, nominerades till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sedlighetsbyrån
 2. +
 3. Levande och döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levande och döda av Christoffer Carlsson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sedlighetsbyrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra historisk spänningsroman!
  Boktagen (Malmö), 25 april 2024

  Hade ingen aning om att Sverige haft "polissystrar", intressant.
  Det märks att författaren gjort ett ordentligt förarbete för att beskriva 1940-talets Gotland och bygga upp intrigen så snyggt. Spänningen är med till sista sidan.
  Krigets närhet, Sveriges neutralitet, tidsandan som bland annat uttrycks i användandet av yrkestitlar och vad som ses med blida ögon och inte för en kvinna. Träffsäkert beskrivet!
  Detta borde bli en svensk film eller serie! Föredömligt korta kapitel som... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Wahldén