Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2019-06-27
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion 3 uppl : - Begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
505 g
SAB
Fc
ISBN
9789151101033
Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion : begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik (häftad)

Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion : begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-06-27
517
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion : begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik Kan levereras innan julafton
Lära om språk är en grundbok för alla som studerar och arbetar med språk. Författarna redogör överskådligt för den terminologi och de grundläggande begrepp som utgör basen för alla språkstudier. Boken belyser områden som språkutveckling, inlärarspråk och språkhistoria. Basala grammatiska begrepp med tillämpningar utgör en väsentlig del av innehållet.

Lära om språk har också ett genomgående andraspråksperspektiv. I boken belyses, ur flera synvinklar, den process då inlärare utvecklar sina språkliga färdigheter i andraspråket. Genom att exemplifiera speciella svårigheter inom svenska språket får lärare verktyg att hjälpa elever med svenska som andraspråk på alla nivåer, från förskola till vuxenutbildning, att finna vägar till fördjupad kunskap i svenska.

Den tredje upplagan av boken har utökats kraftigt, bland annat med ny forskning om grammatikalisering och transspråkande. Avsnitt om bland annat teckenspråk har tillkommit, och avsnittet om språkutveckling har fått mer utrymme. Lästips och litteraturreferenser har uppdaterats.

Boken riktar sig främst till lärarstuderande på grundnivå, men kan med fördel användas av alla som är intresserade av de språkliga begrepp som är nödvändiga kunskaper när man studerar språkvetenskapliga ämnen.

Gunilla Rehnqvist, FM, och Gudrun Svensson, docent vid Linnéuniversitetet, har båda lång erfarenhet av andraspråksundervisning inom olika områden som Sfi, gymnasium och lärarutbildning. De arbetade i många år vid Språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion : begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik
  2. +
  3. Svensk fonetik och uttalsundervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk fonetik och uttalsundervisning av Bosse Thorén (häftad).

Köp båda 2 för 796 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion : begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa grammatikbok
    Nouri, 5 februari 2020

    Grammatiken var alltid något krångligt för mig. Men nu hittar jag den så enkelt. Jag rekommenderar den till alla som vill lära sig mer om den svenska grammatiken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna