Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-06-04
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Vår offentliga förvaltning, 2 uppl : Samverkan i välfärdspolitiken
Dimensioner
210 x 145 x 18 mm
Vikt
415 g
SAB
Odc
ISBN
9789151101958

Vår offentliga förvaltning : samverkan i välfärdspolitiken

Häftad,  Svenska, 2019-06-04
452
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Politik och förvaltning är två sidor av demokratin. Den politiska makten används för att styra samhällsutvecklingen utifrån ett ideologiskt synsätt, medan den offentliga förvaltningens uppgift är att tjäna andra, ytterst medborgarna. I detta ligger en unik utmaning: å ena sidan ska folket genom sina valda representanter styra och kontrollera förvaltningen, å andra sidan ska myndigheter och tjänstemän vara självständiga nog att hävda saklighet, opartiskhet och ett etiskt förhållningssätt.

Denna bok ger en bild av dessa utmaningar. Den ger också en överblick som gör det lättare att navigera bland alla aktörer. Att hitta rätt bland internationella, statliga, regionala och lokala nivåer är nämligen inte självklart. Detta är en karta som dessutom blivit alltmer splittrad i takt med decentralisering, specialisering och privatisering.

I den andra upplagan av VÅR OFFENTLIGA FÖRVALTNING har lagar och förordningar inom välfärdssektorn uppdaterats, liksom andra viktiga förändringar inom offentlig förvaltning. Även den ökade digitaliseringen och betydelsen av ett förändrat medielandskap behandlas. Boken vänder sig till högskolestuderande vid utbildningar i offentlig förvaltning men också till den som redan arbetar inom sådana verksamheter. Det inkluderar så skilda yrken som kommunikatör, utredare, socionom, arbetsvetare, lärare, arbetsförmedlare, sjukvårdspersonal, polis och miljöinspektör. Boken vänder sig också till förtroendevalda politiker och andra som är intresserade av området.

Hans Bengtsson är docent i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Han undervisar och forskar i offentlig förvaltning och politisk kommunikation.

Anna Melke är journalist, fil. dr i offentlig förvaltning och verksam som forskare vid Göteborgsregionen, FoU i Väst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vår offentliga förvaltning : samverkan i välfärdspolitiken
  2. +
  3. Politik som organisation : förvaltningspolitikens grundproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik som organisation : förvaltningspolitike... av Carl Dahlström, Shirin Ahlbäck Öberg, Rasmus Broms, Erica Falkenström, Nils Hertting (häftad).

Köp båda 2 för 828 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna