Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Att tänka uppsats - Det vetenskapliga arbetets grundstruktur
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
175 g
SAB
Aefe
ISBN
9789151102269

Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets grundstruktur

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-05-02
235
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är ingen vanlig uppsatshandbok. ATT TÄNKA UPPSATS stannar inte vid en genomgång av uppsatsens olika delar, utan ger läsaren en förståelse för kärnan i det vetenskapliga skrivandet och tänkandet. Med kunskap om det vetenskapliga arbetets grundstruktur - tänket bakom - är det lättare att förstå vilken roll de olika delarna i en uppsats spelar, och att bygga upp en uppsats av god vetenskaplig kvalitet.

Genom att ta till sig det vetenskapliga tänket tidigt i utbildningen blir det möjligt att träna upp förmågan att arbeta med vetenskapliga texter redan innan det är dags för själva uppsatsskrivandet. För den som är bekant med hur vetenskapliga alster är uppbyggda är det lättare att kritiskt förhålla sig till befintlig vetenskaplig forskning, liksom till ovetenskapliga påståenden. Detta ger i sin tur också bättre förutsättningar att bli en skarp opponent och seminariedeltagare.

ATT TÄNKA UPPSATS hämtar exempel från framför allt det samhällsvetenskapliga området, men tänket bakom uppsatsskrivandet är tillämpbart på de flesta utbildningar.

Magnus Levinsson är lektor i pedagogiskt arbete vid Högskolan i Borås med inriktning mot frågor som rör evidensbaserad praktik och vetenskaplig metod.

Marcus Agnafors är docent i filosofi och lektor i pedagogiskt arbete vid Högskolan i Borås med inriktning mot etiska frågor och handledning av studenter i uppsatsskrivande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets grundstruktur
  2. +
  3. Forskningshandboken : för småskaliga forskningsprojekt inom samhällsvetenskaperna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningshandboken : för småskaliga forsknings... av Martyn Denscombe (häftad).

Köp båda 2 för 684 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna