Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Geografididaktik för lärare 4-9
Dimensioner
228 x 155 x 17 mm
Vikt
462 g
SAB
Eabn
ISBN
9789151102719

Geografididaktik för lärare 4-9

Häftad,  Svenska, 2020-08-14
457
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att undervisa i geografi är kanske viktigare än någonsin. Högaktuella frågor om hur människan och naturliga processer påverkar platser och landskap lägger grunden för ämnet och bidrar till en förståelse av människans levnadsvillkor. Det handlar om allt från klimatförändringar till utnyttjande av naturresurser och globaliseringens effekter.

Geografididaktik för lärare 4-9 belyser geografiämnets tvärvetenskaplighet och hjälper läraren att svara på ämnesdidaktiska frågor som varför, vad och hur i relation till undervisningen. I boken förmedlas en vetenskaplig grund för de centrala frågor som ingår i ämnet, liksom konkreta undervisningstips.

Boken behandlar bland annat bedömning i geografi, ämneshistoria, fältstudier, medborgarbildning, geoförmågor, sambandet människa-samhälle-natur, hållbarhet, kartor, GIS samt långa geologiska tidsperspektiv och naturgeografiska processer.

Geografididaktik för lärare 4-9 vänder sig främst till lärarstudenter och verksamma lärare på grundskolan, men kan också användas didaktiskt och vara till behållning för lärare på gymnasiet.

Bokens redaktörer är Lotta Dessen Jankell, doktorand i geografididaktik Stockholms universitet, lärarutbildare och lärare i geografi och David Örbring, doktorand i geografidaktik vid Lunds universitet, adjunkt i geografididaktik Malmö universitet, lärarutbildare och lärare i geografi. Övriga författare är ämneskunniga och har lång erfarenhet av lärarutbildning och geografiundervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geografididaktik för lärare 4-9
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna