Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Geografididaktik för lärare 4-9
Dimensioner
228 x 155 x 17 mm
Vikt
462 g
ISBN
9789151102719
Geografididaktik för lärare 4-9 (häftad)

Geografididaktik för lärare 4-9

Häftad Svenska, 2020-08-14
397
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att undervisa i geografi är kanske viktigare än någonsin. Högaktuella frågor om hur människan och naturliga processer påverkar platser och landskap lägger grunden för ämnet och bidrar till en förståelse av människans levnadsvillkor. Det handlar om allt från klimatförändringar till utnyttjande av naturresurser och globaliseringens effekter.
 
Geografididaktik för lärare 4-9 belyser geografiämnets tvärvetenskaplighet och hjälper läraren att svara på ämnesdidaktiska frågor som varför, vad och hur i relation till undervisningen. I boken förmedlas en vetenskaplig grund för de centrala frågor som ingår i ämnet, liksom konkreta undervisningstips. 

Boken behandlar bland annat bedömning i geografi, ämneshistoria, fältstudier, medborgarbildning, geoförmågor, sambandet människa-samhälle-natur, hållbarhet, kartor, GIS samt långa geologiska tidsperspektiv och naturgeografiska processer.

Geografididaktik för lärare 4-9 vänder sig främst till lärarstudenter och verksamma lärare på grundskolan, men kan också användas didaktiskt och vara till behållning för lärare på gymnasiet. 

Bokens redaktörer är Lotta Dessen Jankell, doktorand i geografididaktik Stockholms universitet, lärarutbildare och lärare i geografi och David Örbring, doktorand i geografidaktik vid Lunds universitet, adjunkt i geografididaktik Malmö universitet, lärarutbildare och lärare i geografi. Övriga författare är ämneskunniga och har lång erfarenhet av lärarutbildning och geografiundervisning. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geografididaktik för lärare 4-9
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna