Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2020-06-23
Upplaga
4
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Dimensioner
228 x 155 x 20 mm
Vikt
532 g
SAB
Eaad
ISBN
9789151102771
Konflikthantering i professionellt lärarskap (häftad)

Konflikthantering i professionellt lärarskap

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-06-23
535
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konflikter är en naturlig del av skolans och förskolans vardag - att möta och hantera konflikter kräver däremot specifik kunskap och träning. Om det sociala samspelet i en konflikt hanteras väl kan konflikten vara ett tillfälle att träna sig i att uttrycka sina egna tankar, diskutera olika uppfattningar och tolkningar, reflektera över sitt eget och andras deltagande samt att tänka igenom samspelets förlopp.

Forskningen visar också att när lärare och förskollärare får kunskap om konflikthantering behöver de inte ägna lika mycket tid åt att hantera konflikter och till disciplinering. Det innebär i sin tur att tiden för lärande ökar. Hur ska då en lärare hantera de konflikter som uppstår i skolan så att de kan bli goda lärandetillfällen?

Konflikthantering i professionellt lärarskap innehåller såväl teoretisk som erfarenhetsbaserad kunskap och kan ses som en orientering i kunskapsfältet. Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans och förskolans uppdrag.

Bokens fjärde upplaga är reviderad och utökad med ett kapitel om dramapedagogiskt förhållningssätt kopplat till ledarskap och förebyggande konflikthantering.

Samtliga medverkande författare arbetar dagligen med konflikthantering, teoretiskt och/eller praktiskt. Bokens redaktörer är Ilse Hakvoort, docent i pedagogik, verksam vid Göteborgs universitet, och Birgitta Friberg, konsult och författare. Övriga författare är Torgeir Alvestad, Tone Försund, Marianne Göthlin, Arja Kostiainen, Pat Patfoort, Anneline Sander och Towe Widstrand.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konflikthantering i professionellt lärarskap
 2. +
 3. Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska... av Robert Thornberg (häftad).

Köp båda 2 för 974 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konflikthantering i professionellt lärarskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark bok!
  Ardian Rama, 18 december 2020

  Denna bok beskriver tydligt på hur du som pedagog kan och ska hantera dessa konflikter som sker varje dag i skolan. Här får du tips och idéer på hur du löser med dessa konflikter med eleverna. :)

 2. Bra innehåll
  Anonym, 9 december 2020

  Tyckte att boken har mycket information som är användbar. Läser den för att jag går ämneslärarutbildningen!

  Det som saknas anser jag är ett register längst bak som hade gjort det enklare att hitta olika begrepp i efterhand, samt att ha lite mer utrymme emellan texten, med stycken.

  Annars mycket bra bok

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna