Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2020-08-06
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken 2 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 23 mm
Vikt
640 g
SAB
Eabu.021,Eabu.022
ISBN
9789151104164

Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken

Häftad,  Svenska, 2020-08-06
553
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken ges konkreta förslag på hur man kan arbeta med naturvetenskap i årskurserna F-6. Läraren ska kunna erbjuda lärandesituationer där eleverna kan skapa sig en grundläggande förståelse av energi, materia, ekologi, människokroppen, krafter och vårt solsystem.

Boken inleds med en presentation av olika aspekter av undervisning i naturvetenskap utifrån ämnesdidaktisk forskning. Därefter följer ett stort antal undervisningsaktiviteter som är avsedda att stimulera eleverna att upptäcka naturvetenskap, och utveckla kunskaper och förmåga att genomföra undersökningar. För varje aktivitet beskrivs centralt innehåll, syfte, frågeställning och arbetsgång. Aktiviteterna diskuteras ingående, både vad gäller ämnesinnehåll och didaktiska och metodiska aspekter, utifrån samma helhetsperspektiv och bärande idéer som i boken Naturvetenskapens bärande idéer. Strukturen för aktiviteterna är tänkt att fungera som ett stöd för läraren vid planering av elevaktiviteter, samtidigt som det finns utrymme för alternativa lösningar och genomföranden.

Bokens andra upplaga har uppdaterats i enlighet med de reviderade kursplanerna 2020. Dessutom har kopplingen till innehållet i kursplanerna förtydligats i aktiviteterna.

Mats Areskoug, docent i fysik, Margareta Ekborg, professor emerita i ämnesdidaktik, Karin Nilsson, universitetsadjunkt i naturvetenskap och Dora Sallnäs, universitetsadjunkt i naturvetenskap - samtliga, Malmö Universitet. Författarna har undervisningserfarenhet från förskola till högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 792 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna