Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-11-03
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Reflektion i socialt arbete
Dimensioner
160 x 105 x 12 mm
Vikt
115 g
ISBN
9789151104577
Reflektion i socialt arbete (häftad)

Reflektion i socialt arbete

Häftad Svenska, 2021-11-03
262
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Reflektion är ett verktyg för att knyta samman teori och praktik genom de erfarenheter vi gör. Reflektion är också en strategi för ett livslångt lärande. Målet är att utveckla ett gott yrkesmässigt omdöme för att kunna fatta väl underbyggda beslut. 

Det sociala arbetet utförs av människor, handlar om människor och syftar till att förbättra och skapa livsvillkor som alla kan leva och utvecklas i. Det är inte något vi lär oss en gång för alla utan socialarbetaren behöver kunna omvandla sina erfarenheter till kunskap. I denna process spelar reflektion en central roll. Reflektion handlar om att förändra vårt sätt att tänka och att lära sig mer om vilka vi är som människor och medmänniskor, som yrkesverksamma och kollegor. 

I den här boken visar författaren hur reflektion stimulerar till lärande och förändring i den praktiska vardagen på en mer komplex nivå än vad som sker i ett dagligt samtal eller vid erfarenhetsutbyten i exempelvis rapporter eller undervisning. 

Kristin Bie har tidigare arbetat som universitetslektor vid Høgskulen på Vestlandet och som konsult inom kommunal vård och omsorg. Hon har lång erfarenhet av undervisning och vägledning av studenter, liksom fortbildning av anställda inom vården.

Översättning: Birgitta Önnerfält

Fackgranskning: Leili Laanemets, universitetslektor vid Socialhögskolan, Lunds universitet 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Reflektion i socialt arbete
 2. +
 3. Barnfattigdom : barnfamiljers och professionellas perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnfattigdom : barnfamiljers och professionell... av Stina Fernqvist, Marie Flinkfeldt, Elisabet Näsman, Christina Ponton Von Gerber (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristin Bie

 • Reflektionshandboken för pedagoger

  Kristin Bie

  Hur kan man tänka kring sitt arbete och sin yrkesroll, ensam och tillsammans med andra? Och på vilket sätt är denna reflektion viktig för oss och för arbetet? Det är utgångspunkten för den här boken. Reflektionshandboken för pedagoger är en hjälp ...

 • Reflektionshandboken

  Kristin Bie

  Hur kan man tänka kring sitt arbete och sin yrkesroll, ensam och tillsammans med andra? Och på vilket sätt är denna reflektion viktig för oss och för arbetet? Det är utgångspunkten för den här boken. Reflektionshandboken är en hjälp för lärandeori...