Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling : - i teori och praktik
Dimensioner
228 x 155 x 19 mm
Vikt
512 g
SAB
Emm
ISBN
9789151105505

Elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling : - i teori och praktik

Häftad,  Svenska, 2021-01-27
452
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elevers lärande och hälsa går hand i hand. Detta är centralt i en hälsofrämjande skolutveckling. En elev som klarar skolan med godkända betyg har fler möjligheter i livet, och samtidigt stimulerar lärandet välbefinnandet - när man lär sig mår man bra och tvärtom!

Elevhälsa har en central ställning i dagens skola. Under senare år har uppdraget stärkts genom att lagstiftningen nu anger att arbetet ska vara förebyggande och hälsofrämjande. Syftet är att uppnå en likvärdig skola med goda förutsättningar för lärande, utveckling och välbefinnande för alla barn och unga.

Men vad innebär en förstärkt elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling i praktiken? Hur kan det genomföras? Hur arbetar man förebyggande och hälsofrämjande i olika skolor och verksamheter?

I den här boken bidrar forskare och praktiker från olika områden med kunskaper om hur frågor om lärande och hälsa hänger samman. Bokens första del visar vad aktuell forskning säger om olika typer av förebyggande och hälsofrämjande insatser och vilken evidens som finns för att de fungerar. I bokens andra del beskrivs ett antal konkreta exempel på arbetssätt från olika satsningar på en förstärkt elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling.

Bokens redaktörer är Eva Hjörne, professor vid utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet, och Roger Säljö, professor och seniorforskare verksam vid Göteborgs universitet. Övriga författare är forskare och praktiker med stor erfarenhet av hälsofrämjande skolutveckling
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevhälsa och en hälsofrämjande skolutveckling : - i teori och praktik
  2. +
  3. Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handledning i professionsgrupper - Ett systemte... av Liv Gjems (häftad).

Köp båda 2 för 767 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna