Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2021-12-15
Upplaga
4
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Juridik för socialt arbete 4 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 20 mm
Vikt
530 g
SAB
Ohf-c:oe
ISBN
9789151105581

Juridik för socialt arbete

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-12-15
507
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialtjänstens uppdrag är att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhället. Det är viktigt - såväl för enskilda hjälpbehövande som av rättssäkerhetsskäl - att den som är verksam på socialtjänstens område är förtrogen med de lagar som reglerar verksamheten och kan använda juridiken som ett verktyg i det sociala arbetet. Detta gäller såväl för de som handlägger enskildas ärenden, för de som ska verkställa beslutade insatser samt för socialarbetare som av annan anledning kan behöva hjälpa enskilda att tillvarata sin rätt i kontakt med socialtjänsten.

Den här boken är en introduktion till juridiken på socialtjänstens område. Den utgår från socialtjänstens allmänna ansvar och det särskilda ansvaret för vissa grupper. Bokens fjärde upplaga är reviderad med beaktande av ändrade regler i de centrala lagar som reglerar socialtjänstens verksamhet samt nytillkommen praxis. Nytt är också att EU-rättens och internationella konventioners betydelse för den svenska socialrättens tillämpning har förtydligats.

Författarna är jurister med gedigen erfarenhet av forskning och undervisning i socialrätt och offentlig rätt för blivande socionomer och andra studentgrupper på Uppsala, Umeå, Göteborgs och Stockholms universitet.
Therése Fridström Montoya (red.) är socionom, jur.dr i offentlig rätt, docent och biträdande lektor i civilrätt. Hon är verksam som forskare och lärare vid Juridiska institutionen, Uppsala universitet.

Åsa Alfvengren är adjunkt vid Umeå universitet sedan 2009 och undervisar i socialrätt och civilrätt på socionomprogrammet och juristprogrammet samt på polisutbildningen.

Therese Bäckman är jur.dr i offentlig rätt och arbetar som universitetslektor vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet och vid polisutbildningen, Högskolan i Borås.

Pernilla Leviner är docent och universitetslektor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten samt biträdande föreståndare för och styrelseledamot i Barnrättscentrum vid Stockholms universitet.

Anna-Sara Lind är professor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten, Uppsala universitet.

Ann-Christine Petersson Hjelm är jur.dr och verksam som universitetslektor i rättsvetenskap vid Företagsekonomiska institutionen, Uppsala universitet och vid Juridiska institutionen, Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik för socialt arbete
  2. +
  3. Juridisk metodbok : för socialarbetare och andra offentliganställda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metodbok : för socialarbetare och andr... av Annika Rejmer, Stefan Zetterström, Sverker Scheutz, Therése Fridström Montoya (häftad).

Köp båda 2 för 899 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Juridik för socialt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tydlig med ett störande element
    Juriststudent , 14 september 2022

    Boken är väldigt bra strukturerad och har tydliga genomgångar av de olika områdena. Dock är det en liten detalj som är så jobbig. Varför har ni inte skrivit sidhänvisningar på rättsfallen ni presenterar?! Skulle underlätta för många studenter om detta fanns så man snabbt och lätt kunde markera ut fallet inför tenta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Therése Fridström Montoya