Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-07-08
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 16 mm
Vikt
510 g
SAB
Ohf,Oabk,Oa:d
ISBN
9789151106823
Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl (häftad)

Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl

Häftad, Svenska, 2021-07-08
426
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I skärningspunkten mellan kön, sexualitet, klass, etnicitet/"ras", funktionalitet och ålder skapas föreställningar och handlingar som leder till förtryck och ojämlikhet. Sådana vardagliga maktstrukturer är ofta svåra att sätta fingret på, och just därför får de stora konsekvenser för både enskilda individer och samhället i stort. 

Med hjälp av konkreta exempel visar författaren här hur också det sociala arbetet påverkas av dessa maktstrukturer, oavsett vilka intentioner socialarbetare har. Utifrån det intersektionella perspektiv som introduceras i boken går det dock att skapa medvetenhet om sin egen och andras roll i de förtryckande strukturerna. Därigenom blir intersektionell analys ett led i ett kritiskt socialt arbete, där medvetenhet och reflektion skapar förutsättningar för förändring. 

Denna tredje upplaga har reviderats så att det intersektionella perspektivet utöver kön, sexualitet, klass och etnicitet/"ras" också inkluderar funktionalitet och ålder. Bokens konkreta exempel har utvecklats och fördjupats och ny forskning har inkluderats.

Tina Mattsson är docent i socialt arbete, socionom och genusvetare. Hon är verksam vid Socialhögskolan, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl
  2. +
  3. Jämlikhetsanden : därför är mer jämlika samhällen nästan alltid bättre samhällen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jämlikhetsanden : därför är mer jämlika samhäll... av Richard Wilkinson, Kate Pickett (pocket).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »