Konsten att tala och skriva (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2021-07-06
Upplaga
7
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Konsten att tala och skriva, 7 uppl.
Dimensioner
228 x 155 x 20 mm
Vikt
506 g
SAB
F.06,Aefe
ISBN
9789151107004
Konsten att tala och skriva (häftad)

Konsten att tala och skriva

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-07-06
492
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Konsten att tala och skriva har blivit en klassisk handbok för alla som vill utveckla sin kommunikativa förmåga. Den ger råd och regler för arbetet med att planera, formulera och bearbeta talade och skrivna texter. Här diskuteras allt från ögonkontakt och kroppsspråk till skiljetecken och språkregler. Boken bjuder också på ett stort antal mönstertexter. 

Den sjunde upplagan av Konsten att tala och skriva är grundligt genomarbetad och anpassad till dagens tal- och skrivsituationer samt de senaste årens utveckling på språkets och skrivandets område. Till exempel tar kapitlet om språkriktighet upp meningsfragmentens roll i modernt skriftspråk. I kapitlet om skriftspråkets tecken har informationen om kommatering utökats och uppdaterats med tanke på den tydlighetskommatering som nu gäller. Reglerna för semikolonanvändning har förtydligats och ett kort avsnitt om hur man ska handskas med emojier/känsloikoner har lagts till.

Konsten att tala och skriva är en oumbärlig bok för alla, i alla typer av utbildningar. En bok att återvända till i framtida tal-och skrivsituationer.

Siv Strömquist, docent i nordiska språk vid Uppsala universitet, har i forskning och undervisning ägnat särskilt intresse åt skrivande och språkriktighet. Under åren 1994-2012 svarade hon regelbundet på läsarnas språkfrågor i Svenska Dagbladet. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att tala och skriva
 2. +
 3. Skrivdidaktik i grundskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivdidaktik i grundskolan av Ann-Christin Randahl, Anna Maria Hipkiss, Hampus Holm, Sofia Pulls, Maria Levlin (häftad).

Köp båda 2 för 827 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att tala och skriva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  Alice, 1 oktober 2021

  Boken är min kurslitteratur för SVA3.
  Den förklarar hur man kan skriva bättre och hur man förbereda för att tala bättre.

Visa alla 1 recensioner