Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2021-11-12
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Etik i professionellt lärarskap, 3 uppl
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
278 g
SAB
Emia,Dgea
ISBN
9789151107158
Etik i professionellt lärarskap (häftad)

Etik i professionellt lärarskap

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-11-12
356
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
En medveten och gemensam professionsetik bidrar till att utveckla den etiska kompetensen och innebär att lärare får inspiration och stöd för det dagliga yrkesutövandet. Under en vanlig dag i skolan och förskolan uppstår ofta svåra situationer, där lärare måste agera snabbt och många gånger på egen hand. Detta kräver en etisk beredskap.

ETIK I PROFESSIONELLT LÄRARSKAP visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans och förskolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar. I boken ges också förslag på sätt att förhålla sig till och agera i de olika situationerna, såväl för den enskilda läraren som för personalgruppen i stort. I denna tredje reviderade upplaga har ny forskning och nya riktlinjer för förskolan och skolan inkluderats. Fallbeskrivningarna har också uppdaterats för att ge ökad igenkänning. 

Sara Irisdotter Aldenmyr, professor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna, Kirsten GrØnlien Zetterqvist, TD i religionsfilosofi, och Ann Paulin, gymnasielärare, har alla lång erfarenhet av undervisning i lärarutbildning. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Etik i professionellt lärarskap
 2. +
 3. Barn och ungdomar i stadens olikheter : om segregation, gränser och möjliggörande interventioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och ungdomar i stadens olikheter : om segr... av Nihad Bunar, Mirjam Hagström, Carlos Rojas (inbunden).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Mellan kunskap och fostran : en bok om syfte och mål med skolans undervisning om etik

  Olof Franck, Peder Thalén, Sara Irisdotter Aldenmyr, Fredrik Alvén, Karin K Flensner

  Etik är ett kunskapsområde som främjar elevers kritiska tänkande, men också ett ramverk för fostran av eleverna till demokratiska medborgare. Etik är dock komplicerat och som lärare kan man hamna i situationer där elever uttrycker åsikter som klar...

 • SO-undervisning på mellanstadiet : Forskning och praktik

  Maria Olson, Sara Irisdotter Aldenmyr

  Inom SO-ämnena samlas en mängd kunskapsområden, frågeställningar, händelser och fenomen. I SO-undervisning på mellanstadiet sätter författarna SO-undervisning i skolans mellanår i fokus och två förhållningssätt lyfts särskilt fram: SO-undervisning...