Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2023-08-08
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Översättare
Birgitta Önnerfält
Originaltitel
Reflektion i vård och omsorg : redskap för lärande och förändring
Dimensioner
160 x 105 x 10 mm
Vikt
110 g
SAB
Vpd
ISBN
9789151107332

Reflektion i vård och omsorg : redskap för lärande och förändring

Häftad,  Svenska, 2023-08-08
258
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Reflektion är ett verktyg för att knyta samman teori och praktik genom de erfarenheter vi gör. Det är också en strategi för ett livslångt lärande. Målet är att utveckla ett gott yrkesmässigt omdöme för att kunna fatta väl underbyggda beslut. Det handlar om att förändra vårt sätt att tänka och att lära oss om vilka vi är som människor och medmänniskor, som yrkesverksamma och kollegor.

Författaren visar hur reflektion stimulerar till lärande och förändring i den praktiska vardagen på en mer komplex nivå än vad som sker i ett dagligt samtal eller vid erfarenhetsutbyten i exempelvis rapporter eller undervisning. Detta har betydelse både för den enskilda individen och för arbetsplatsen.

Innehållet kan knytas till kärnkompetenserna för alla som arbetar inom vård och omsorg: personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik. Boken är avsedd som ett verktyg och en hjälp i att reflektera över professionella kunskaper, erfarenheter och egenskaper.

Kristin Bie har tidigare arbetat som universitetslektor vid Høgskulen på Vestlandet och som konsult inom kommunal vård och omsorg. Hon har lång erfarenhet av undervisning och vägledning av studenter, liksom fortbildning av anställda inom vården.

Översättning: Birgitta Önnerfält

Fackgranskning: Maria Christidis, lektor i omvårdnad på Röda Korsets högskola i Stockholm och leg. sjuksköterska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reflektion i vård och omsorg : redskap för lärande och förändring
  2. +
  3. Teamarbete i neurologisk vård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teamarbete i neurologisk vård av Anneli Ozanne, Johan Zelano, Markus Axelsson, Filip Bergquist, Ólöf Eliasdóttir (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristin Bie