Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2022-04-06
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
188 g
SAB
Em.01
ISBN
9789151107424
Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle (häftad)

Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle

Häftad,  Svenska, 2022-04-06
256
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Sverige deltar nästan alla barn mellan ett och fem år i förskolans verksamhet. Därmed är förskolan en viktig kontaktyta mellan samhället och nya generationer medborgare. Utmaningar som hotar demokratiska värden i samhället och som därmed också påverkar förskollärarens förutsättningar att arbeta med demokratifostran, har funnits i alla tider. Därför har förskolans demokratiuppdrag aldrig varit enkelt.

Författarnas utgångspunkt är att se förskolan som en samhällsarena som påverkar och utmanar förskolans verksamhet. I boken presenteras en modell som hjälper till att överblicka och förhålla sig till händelser av särskild betydelse för förskolans demokratifostran. Hit hör förändringar i synen på barn och barnomsorg, förskjutningar i läroplanens innehåll och kamratkulturers betydelse för norm- och värdefostran i barngruppen. Förskollärarens ansvar i förskolans demokratifostran har en central plats i boken och diskuteras kontinuerligt utifrån konkreta exempel.

Bokens andra upplaga innehåller uppdaterade referenser och kommentarer till förskolans styrdokument. Här presenteras aktuell forskning, och händelser i omvärlden med relevans för förskolans demokratifostran diskuteras.

Solveig Hägglund, professor emerita i pedagogik, Annica Löfdahl Hultman, professor i pedagogiskt arbete och Nina Thelander, lektor i pedagogiskt arbete. Alla verksamma vid Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle
  2. +
  3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna