Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-02-15
Upplaga
5
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Funktionshinder i välfärdssamhället 5 uppl.
Dimensioner
228 x 155 x 13 mm
Vikt
358 g
SAB
Ohfh-c
ISBN
9789151107493

Funktionshinder i välfärdssamhället 5 uppl.

Häftad,  Svenska, 2022-02-15
356
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De senaste årens förändringar i lagstiftning och organisation av våra välfärdssystem har gjort att de professionella har fått en allt viktigare roll, inte minst när det gäller att säkerställa goda levnadsvillkor för personer med funktionshinder. I ett samhälle där välfärdstjänsterna utförs av en rad olika lokala aktörer läggs också ett större ansvar på individen själv att göra anspråk på de rättigheter som lagstiftningen ger.

Den här boken handlar om livsvillkor för personer med funktionsnedsättning på några centrala områden: arbete och försörjning, stöd i vardagen samt utbildning. Den berör också frågor om anspråk på delaktighet, inflytande, aktivt medborgarskap och mänskliga rättigheter för att hantera de funktionshindrande barriärer som samhället reser.

Boken fokuserar till stor del på välfärdssystemets möjligheter och begränsningar relaterade till funktionshinder. Författaren uppmärksammar också den ökade betoningen på mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning, och vad detta betyder för utformningen av de service- och stödinsatser som ges. En diskussion om olika socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder illustrerar hur dessa perspektiv har förändrats i förhållande till samhällsutvecklingen.

I denna femte upplaga har samtliga kapitel i boken reviderats och uppdaterats vad gäller terminologi, utformningen av stöd- och serviceinsatser och relevanta policyförändringar. Ändringarna berör bland annat lagstiftning om rätt till sjukpenning, rehabilitering och sjukersättning samt regler på diskrimineringsområdet.

Boken vänder sig till studerande på universitet och högskolor, framför allt inom socialt arbete, beteendevetenskap och vårdvetenskap.

Rafael Lindqvist är seniorprofessor i sociologi, med inriktning funktionshinderforskning, Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Funktionshinder i välfärdssamhället 5 uppl.
  2. +
  3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »