Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2023-03-09
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Att lära från, om och med historia : Historiemedvetande, moral och didaktik
Dimensioner
228 x 155 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
Eabk
ISBN
9789151107523
Att lära från, om och med historia : Historiemedvetande, moral och didaktik (häftad)

Att lära från, om och med historia : Historiemedvetande, moral och didaktik

Häftad,  Svenska, 2023-03-09
357

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Hur vi orienterar oss i världen är intimt sammanflätat med våra tolkningar av historia, samtiden och våra perspektiv på framtiden. Vårt historiemedvetande påverkar hur vi förhåller oss till samhället och till andra människor. 

För historielärare är det viktigt att få en uppfattning om elevernas historiemedvetande eftersom detta speglar elevernas tänkande om meningsfulla samband över tid. Dessutom är kunskap om elevernas moraliska medvetande och dess relation till historiemedvetandet viktiga förutsättningar för att kunna tolka elevernas möten med historia. I dessa möten lär sig eleverna om, men också från, av och med historia. 

 

Den här boken visar hur moraliska och etiska frågor i undervisningen kan stimulera intresset för och förståelsen av historia. Att uppmärksamma skärningspunkter mellan historiska och moraliska frågor kan hjälpa lärare, lärarstudenter och elever att navigera i nuet mot framtiden. 

Niklas Ammert är professor i historia med inriktning mot utbildningsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Silvia Edling är professor i didaktik vid Högskolan i Gävle. Jan Löfström är professor i historisk-samhällelig utbildning vid Åbo universitet. Heather Sharp är associate professor (docent) i pedagogik med fokus på didaktik vid University of Newcastle i Australien.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att lära från, om och med historia : Historiemedvetande, moral och didaktik
  2. +
  3. Att vända en skola : en rektors erfarenheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vända en skola : en rektors erfarenheter av Linnea Lindquist (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »