Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Personbilsteknik
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
PbT Motor- och kraftöverföring, 2:a uppl
Dimensioner
297 x 210 x 20 mm
Vikt
1000 g
SAB
Prab
ISBN
9789151108261

PbT Motor- och kraftöverföring

Häftad,  Svenska, 2022-08-10
799
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
PbT är en faktaserie anpassad för Fordons- och transportprogrammets inriktning Personbil. Serien, som tidigare bestod av tre böcker, har reviderats efter de ändringar i kursplanerna som trädde i kraft 2020, och kompletterats med en fjärde bok.

Teknikutvecklingen inom fordonsbranschen går snabbt. Det innebär att en bra grundutbildning är en mycket viktig faktor för att framgångsrikt kunna arbeta och utvecklas som fordonstekniker. PbT-serien präglas av att böckerna både förklarar teoretisk basfakta och principer, och beskriver hur modern teknik tillämpas i bilens olika system. Innehållet speglar den senaste personbilstekniken.

Motor- och transmissionsteknik utvecklas ständigt, inte minst med el- och hybridteknik, för att möta krav och önskemål om lägre bränsleförbrukning och lägre avgasemissioner. Tekniker idag måste ha goda baskunskaper om ny teknik, men samtidigt får inte förståelsen för de rent mekaniska funktionerna brista. PbT Motor och kraftöverföring, 2:a uppl. ger både en bred introduktion av och detaljkunskaper i modern motor- och transmissionsteknik.

I andra upplagan har kapitel 10 om el- och hybridteknik skrivits om, utökats och uppdaterats efter den senaste teknikutvecklingen på området. Även övriga kapitel har uppdaterats och boken har utökats med mer fakta om t.ex. alternativa bränslen och kylsystem.

PbT Motor och kraftöverföring, 2:a uppl. kan användas för flera av kurserna på fordons- och transportprogrammets inriktning Personbil, inte minst för kurserna Personbilar – basteknik, Personbilar – service och underhåll 1, Personbilar – förbränningsmotorer, Personbilar – kraftöverföring, El- och hybridfordon 1 och 2 samt Flerbränslefordon.

Övriga faktaböcker i serien är:

• PbT Elsystem, komponenter och nätverksteknik, 2:a uppl.

• PbT Bromsar, kaross och chassi, 2:a uppl

• PbT Verkstad, säkerhet och service
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PbT Motor- och kraftöverföring
  2. +
  3. PbT Service och underhållsteknik P

De som köpt den här boken har ofta också köpt PbT Service och underhållsteknik P av Sven Larsson, Anders Ohlsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 1318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna