Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Personbilsteknik
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
PbT Elsystem, komponenter och nätverksteknik, 2:a uppl
Dimensioner
297 x 210 x 15 mm
Vikt
860 g
SAB
Prab
ISBN
9789151108278

PbT Elsystem, komponenter och nätverksteknik

Häftad,  Svenska, 2022-08-10
783
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
PbT är en faktaserie anpassad för Fordons- och transportprogrammets inriktning Personbil. Serien, som tidigare bestod av tre böcker, har reviderats efter de ändringar i kursplanerna som trädde i kraft 2020, och kompletterats med en fjärde bok.

Teknikutvecklingen inom fordonsbranschen går snabbt. Det innebär att en bra grundutbildning är en mycket viktig faktor för att framgångsrikt kunna arbeta och utvecklas som fordonstekniker. PbT-serien präglas av att böckerna både förklarar teoretisk basfakta och principer, och beskriver hur modern teknik tillämpas i bilens olika system. Innehållet speglar den senaste personbilstekniken.

Sensor- och aktuatorteknik utvecklas ständigt. Allt fler datorstyrda system byggs in i fordon och befintliga system utvecklas. Denna bok ger en gedigen grund för förståelse av grundläggande ellära, principerna för praktisk tillämpning av elektricitet och mätteknik i fordon. Speciella avsnitt redogör för de olika delsystemen i personbilen elsystem, sensor- och aktuatorteknik samt diagnos- och felsökning.

Andra upplagan av boken har uppdaterats efter den senaste teknikutvecklingen på området, framför allt avsnittet om elmotorer. Boken har även uppdaterats med nyskrivna avsnitt om t.ex. tolkning av mätvärden och mätmetoder vid felsökning.

PbT Elsystem, komponenter och nätverksteknik, 2:a uppl. kan användas för flera av kurserna på fordons- och transportprogrammets inriktning Personbil, inte minst för kurserna Personbilar – verkstad och elteknik, Personbilar – system- och diagnosteknik 1, samt El- och hybridfordon 1 och 2.

Övriga faktaböcker i serien är:

• PbT Motor och kraftöverföring, 2:a uppl.

• PbT Bromsar, kaross och chassi, 2:a uppl

• PbT Verkstad, säkerhet och service
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PbT Elsystem, komponenter och nätverksteknik
  2. +
  3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 932 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna