Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2022-12-12
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Elevhälsa : samverka, förebygga, bygga
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
250 g
SAB
Emm
ISBN
9789151108858

Elevhälsa : främja, förebygga, åtgärda

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-12-12
301
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att alla elever ska ha en trygg skolmiljö där lärande och utveckling kan ske behöver skolan arbeta aktivt med såväl den fysiska som psykiska miljön samt erbjuda en undervisning där elevers förutsättningar och behov uppmärksammas och stöd sätts in när det behövs. Arbetet med elevers hälsa, utveckling och lärande är omfattande och ingen yrkesgrupp kan på egen hand göra allt.

Elevhälsan ska arbeta både hälsofrämjande och förebyggande samt stödja elevernas utveckling mot målen. I elevhälsan ska skolsköterskor, skolläkare, kuratorer, skolpsykologer, speciallärare och/eller specialpedagoger ingå. Det är viktigt att skolan hittar former där dessa yrkesgrupper, med olika utbildningar och kompetenser, kan samverka med varandra, lärare och övriga yrkeskategorier på skolan.

Den här boken handlar om hur en sådan samverkan kan se ut i skolans vardag. Med hjälp av en rad exempel visar författaren hur elevhälsan kan arbeta så att skolan kan stödja alla elever i deras utveckling och lärande. I ett kapitel diskuteras också hur skola och socialtjänst kan samverka för att stödja de barn och unga som har det allra svårast.

Denna upplaga är uppdaterad utifrån förändringar i lagstiftningen. Ett nytt avsnitt om undervisning i sexualitet, samtycke och relationer har också tillkommit. Därutöver är bokens upplägg omarbetat för att tydliggöra elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande arbete samt det åtgärdande arbete som sker på skolor.

Petra Runström Nilsson är universitetsadjunkt i specialpedagogik vid Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevhälsa : främja, förebygga, åtgärda
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petra Runström Nilsson