Att skriva sig till läsning - erfarenheter och analyser av det digitaliserade klassrummet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (1.9 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-06-28
Förlag
Gleerups Utbildning
ISBN
9789151109206

Att skriva sig till läsning - erfarenheter och analyser av det digitaliserade klassrummet E-bok

E-bok (DRM),  Svenska, 2022-06-28
Att skriva sig till läsning (ASL) är en metod som används i den tidiga läs- och skrivundervisningen och där skrivandet sker på datorer eller lärplattor. I den här boken beskriver författarna hur metoden didaktiskt har gestaltats i Sandvikens kommun, där man redan år 2003 införde arbetssättet, först i liten skala och sedan i hela kommunen. Här synliggörs praktikers kunskaper om arbete med metoden ASL; samtidigt bidrar boken med en fördjupad reflexion kring vilka villkor för läs- och skrivundervisningen som digitaliseringen av klassrummet medför.

I fem av bokens kapitel berättar praktiker om sin verksamhet och sina erfarenheter. Dessa kapitel visar på komplexiteten i klassrumspraktiken och hur lärare behöver vara lyhörda när de didaktiskt navigerar mot ett hållbart läs- och skrivlärande för alla barn i skolan. Författarna belyser olika utmaningar de har ställts inför vid implementeringen av ASL.

I boken presenteras även den forskning av ASL som genomförts i Sandviken. Här redovisas inte enbart forskningsresultaten, utan även de teoretiska och metodologiska utgångspunkterna för forskningsprojektet. Att skriva sig till läsning inbjuder till didaktisk diskussion och reflexion. Vilka didaktiska val var möjliga att göra i de situationer som beskrivs och vilka blir konsekvenserna av dessa val?

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Skrivundervisningens praktiker

    Eva Hultin, Karin Jönsson

    Hur kan barn och unga få utvecklas som skribenter och samtidigt få vara skrivare här och nu? Eftersom det mesta skrivandet sker i skolan så spelar läraren en avgörande roll för elevernas skrivutveckling. Det &...