Roll och identitet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (2.8 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-18
Förlag
Gleerups Utbildning
ISBN
9789151109480

Roll och identitet E-bok

E-bok (DRM),  Svenska, 2023-04-18
Roll och identitet är två begrepp som vi ständigt stöter på i vardagliga samtal, när vi slår upp en tidning, tittar på tv eller använder nätet. Men vad betyder de egentligen och vad är skillnaden mellan dem?

I den här boken använder författarna ett socialpsykologiskt förhållningssätt för att diskutera begreppen roll och identitet utifrån olika infallsvinklar och aspekter, som avvikelser, genus, människobehandlande organisationer, kollektiv identitet, emotioner och avhopp från gemenskaper.

Det mänskliga samspelet är bokens fokus. Med hjälp av författarnas grundliga analys av begreppen förmedlas ett socialpsykologiskt perspektiv på världen där begreppens betydelse inte tas för given, utan definieras genom sin användning och av sammanhanget. Vad som är roll respektive identitet beror ofta på situationen och på sociala överenskommelser.

Boken vänder sig till högskolestudenter med intresse för socialpsykologi, till dem som läser program inom samhällsanalys, socialt arbete, psykologi och arbets-vetenskap, till lärarstudenter och blivande poliser samt till andra som i sin yrkesverksamhet stöter på frågor kring roll och identitet.

Markus Arvidson är docent i sociologi vid Karlstads universitet.

Sara Johansson är sociolog, doktor i socialt arbete och analytiker på organisationen Agera Värmland.

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna