Vägen till överjaget 2 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
1983-01-01
Förlag
Bokförlaget Robert Larson AB
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The quest of the overself
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
490 g
SAB
Dokb
ISBN
9789151401362

Vägen till överjaget 2

Inbunden,  Svenska, 1983-01-01
217
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med hjälp av de övningar som presenteras i boken, kommer sökaren att kunna uppleva och i sitt liv förverkliga andliga sanningar som hittills kanske bara snuddat vid hans medvetande som bleka och flyktiga tankar.

I Vägen till Överjaget, del 1 redovisas förberedelser. Den förser sökaren med material för intellektuell analys. Om denna del av arbetet genomförs samvetsgrant och noggrant är grunden lagd för nästa skede som utgörs av andliga övningar vilka överbryggar klyftan mellan den yttre och den inre verkligheten.

Vi har kommit till slutsatsen att det okända jaget - Överjagsmedvetandet - finns som en lysande pärla i vårt väsens innersta. Vi har avslöjat tidens och det eviga livets innebörd. Vi har fått en föreställning om hur man kan öppna sig för inspirationens välsignelser.

Slutligen har det från olika utgångspunkter visats, att det som står oss hindrande i vägen när det gäller att nå till Överjagsmedvetandet inte är något annat än vårt begränsade, lägre jag. Vår oförmåga att stilla våra vårt sinne och släppa vår bundenhet till det yttre.

Tillträde till det djupare medvetandet är möjligt om vi kan stilla vårt sinne och följa vår jagkänsla inåt till dess rot - något som sker samstämt och parallellt, vilket visades när båda faktorerna analyserades och befanns härröra ur samma källa.

Nu återstår att hitta en praktiskt metod med vars hjälp detta kan uppnås. Metoden existerar! Delar av den har varit kända i både öst och väst sedan urminnes tider. I boken presenteras detta ovärderliga arv. Övningarna har anpassats till västerländska behov och presenteras på ett för moderna människor tilltalande och meningsfullt sätt.

Ur innehållet: Glimtar av en högre verklighet Fördjupning av känslolivet Koncentration och tankekontroll Självanalys Andningens mysterium Ögats mysterium Visualiseringar Det andliga sökandet Överjaget i verksamhet Självförverkligande Invigningens ögonblick Pånyttfödelse
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till överjaget 2
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paul Brunton