Sylt och marmelad (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Andersson, Klas (fotograf)
Illustrationer
foto
Dimensioner
290 x 226 x 25 mm
Vikt
1260 g
SAB
Qcada
ISBN
9789151846415
Sylt och marmelad (inbunden)

Sylt och marmelad

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom ...

Sveriges ledande sockerbagare och okrönte chokladkung lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med. Kort sagt, ännu mer av det goda söta! Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs.

Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sylt och marmelad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar bok!
  Åsa, 27 januari 2009

  För alla oss som är smått förtjusta (läs: tokgalna) i sylter och marmelader.

  Vackra bilder, informativ, tips råd och nya idér haglar från Jan Hedh. Jag ser fram i mot sommaren och höstens skördar så jag kan fylla min matkällare med alla godsaker.

 2. Vacker bok
  Helena, 6 december 2006

  En grundlig och vacker bok med variation. Denna bok är lättare att ta till sig än Hedh's brödbok. Recepten är inte lika komplicerade. Bra info om de olika bären och frukterna, det gör det lättare att improvisera själv!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Hedh

Övrig information

Sveriges ledande sockerbagare lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr såväl som helt nya varianter och möjligheter. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med. Kort sagt, ännu mer av det goda söta! Sylt och marmelad innehåller de klassiska sylterna, geléerna, marmeladerna och safterna, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar. Vi får lära oss hur sylter, geléer, marmelader och chutney kan smaksättas med örter och kryddor och kombineras med t.ex. choklad, mandlar och nötter; hur olika viner, spritsorter och likörer kan ge smak och arom. Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom är några exempel ur boken. Dessutom finns recept på några läckra bakverk som smakar speciellt gott med sylt.

Vi lär oss tillverka eget pektin av äpple, krusbär eller vinbär, laga sylt på exotiska frukter som papaya, physalis och passionsfrukt, göra fruktpasta och skuren marmelad av olika frukter, liksom att sylta, kandera och glasera. Många tekniker har Jan Hedh lärt sig i Schweiz och Frankrike, exempelvis att marinera bären, vilket gör att sylter och marmelader blir mer smak- och aromrika. Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.