Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-13
Förlag
Lusima Böcker
Översättare
Inger Midmo
ISBN
9789151901718

Lasaros evangelium E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-13

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skönlitterär roman om judarnas historia vid vår tideräknings början. En myckt varm och finstämd roman om Lasaros och Jesus vänskap. Filosofiskt religiösa resonemang, med rikligt med bibelcitat från Toran, som inte alls tynger berättelsen, utan snarare ger den en extra dimension. Den trycka versionen har 510 sidor. Boken ges ut i svensk översätttning, inom ramen för nationella minoriteter, men då författaren är en polyglott världsmedborgare, så har romanen redan blivit översatt till flera språk.

Handlingen: Lasarsos vaknar i sin grav och är minst sagt förvirrad eftersom han inte minns något liv efter detta. Han får hjälp av sin vän Yeshua att reda ut begreppen. Det är under påsken och förberedelserna är i full gång, och det som händer är den välbekanta historien som alla känner igen, men författaren ger karaktärerna liv och rörelse, humor och distans, så att berättelsen känns ny, karaktärerna är oslagbara.

Beskrivningarna av patricierna i Rom med sitt överdåd (Jag, Claudius hjälper oss att minnas), och översteprästernas intriger gentemot Yeshuas anhängare, är oerhört väl porträtterade. Zimler har gjort gedigen efterforskning och tidsenliga angivelser. Kort sagt en roman, så som romaner ska skrivas. En bladvändare, trots att vi som läsare vet vad som ska hända, finns gott om överraskningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Richard Zimler