Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2019-06-01
Förlag
Fastighetsägarna Sverige
Dimensioner
300 x 250 x 3 mm
Vikt
231 g
SAB
Oe
ISBN
9789151913018
Fastighetsägarens ansvar (häftad)

Fastighetsägarens ansvar

Häftad Svenska, 2019-06-01
579
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En fastighetsägare har många olika roller. Förutom den självklara rollen att äga och förvalta är fastighetsägaren ofta också hyresvärd. Finns anställd personal iklär sig fastighetsägaren även rollen som arbetsgivare. Vid nybyggnad, tillbyggnad och ändringsarbeten antas rollen som byggherre.

Fastighetsägarens ansvar beskriver ett mycket omfattande och komplext område. Skrivningen lämnar en översikt över merparten av de lagkrav, förordningar och föreskrifter som styr den tekniska förvaltningen av en fastighet. Den behandlar däremot inte regelverken kring den administrativa förvaltningen, till exempel aktiebolagslagen, lag om ekonomiska föreningar, årsredovisningslagen, inkomstskattelagen och liknande författningar som rör organisationen av förvaltningen och dess anställda.

Fastighetsägarens ansvar är i första hand avsedd att användas av privata och kommunala fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar, men kan med fördel även användas av förvaltande aktörer på fastighetsmarknaden. Den kan även bidra till att åstadkomma en effektiv och likvärdig kommunal tillsyn.
Fastighetsägarens ansvar togs ursprungligen fram 1997 av Fastighetsägarna Sverige. Denna utgåva är den åttonde upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fastighetsägarens ansvar
  2. +
  3. Fastighetsägarens handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fastighetsägarens handbok (häftad).

Köp båda 2 för 1298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »