Makt och medkänsla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-15
Förlag
Cinta Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
431 g
SAB
Cmec
ISBN
9789151914077
Makt och medkänsla (häftad)

Makt och medkänsla

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-05-15
99
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nytt pris!

Hur tänker buddhister när de försöker påverka sig själva och andra för bättre miljö, hälsa, ekonomi, demokrati, företagsansvar eller konflikthantering? Här är en introduktion på svenska till en spännande humanistisk rörelse utifrån buddhismens tankar, som väckt global uppmärksamhet oavsett människors tro.
Med både humor och allvar förmedlar journalisten och biståndsarbetaren Kristin Olson upplevelser från Japan, Thailand, Sri Lanka, Indien, Myanmar och indirekt Vietnam. Hon har umgåtts med unga aktivister i Japan och Indiens slum, och träffat ikoner som blivit kända genom fredsarbete och att genom att introducera mindfulness i väst (Thich Nhat Hanh), prisats för inflytelserikt ekologiskt entreprenörskap i Thailand (Sulak Sivaraksa), och väckt feministers beundran jorden över (bhikkhuni Dhammananda).
Ledarna berättar själva om makt, motstånd och medkänsla och om sina metoder, men inte utan mothugg. Vi får också möta buddhismens negativa uttryck. Hur kan det till exempel vara möjligt att munkar inom denna till synes fridfulla religion vid flera tillfällen varit drivande i skoningslös förföljelse av icke-buddhister?
Reportagen berör länken mellan politik och livsfrågor, ledarskap, mordhot och motstånd, vad som är ett skickligt liv, hur vi kan klara miljöomställningen, vara engagerade utan att bli utmattade, och andra utmaningar. Faktatexterna erbjuder korta pedagogiska fördjupningar som annars är svåra att hitta, och det finns förslag på frågor att diskutera i grupp.
"En fantastisk reportagebok!" Enligt fd ärkebiskop KG Hammar. "Man får vara med på plats och ges inblick i metoder för samhällsutveckling" Carin Jämtin, Sidas generaldirektör. "En viktig bok" enligt Pake Hall, medlem i Zen Peacemaker Order.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt och medkänsla
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristin Olson

  • Att göra TV-program

    Kristin Olson

    Kristin Olson har arbetat som reporter och producent för tv-program som Synk, Nike, Centrum, Rapport, Elbyl, Nyfiken på Gud och Flimmer och Brus. Nu arbetar hon med globala frågor som rådgivare för yttrandefrihet samt kommunikation för utveckling ...