Bilden av Sverige : en personlig resa (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-01-01
Förlag
Palm Publishing
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
190 g
SAB
Bs-c,Gcz Janouch, Katerina
ISBN
9789151921297

Bilden av Sverige : en personlig resa

(17 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-01-01
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Drev som ödelägger och förstör. Intriger, skvaller och vänner som sviker. Smutskastning och rena lögner i ett allt hätskare debattklimat. Sammandrabbningar med nätaktivister och våldsamma strider i sociala medier. Aktörer som hungrar efter makt och skrupelfria karriärister som är beredda att sälja ut sin heder för att plocka en politisk poäng. En fantasieggande thriller från filmskaparna i Hollywood? Inte alls. Bara konsekvenserna av en till synes harmlös tjeckisk tv-intervju, där författaren Katerina Janouch den 9 januari 2017 gav sin bild av Sverige. Det som följde saknar motstycke i svensk mediehistoria.Debatten som uppstod ruckade Åsiktskorridoren och fick självaste statsministern Stefan Löfven att ta avstånd. Det här är berättelsen om vad som hände sen under året som följde.
"Jag hade begått kardinalsynden att måla upp en mörk bild av den humanitära stormakten och för det fick jag betala ett högt pris. Många undrar om det är värt det? På det blir svaret ett tveklöst ja. Blotta tanken på att leva i lögn ger mig panik. Jag förstår inte hur man står ut med att hålla tyst när man ser att samhället håller på att gå sönder. Jag försöker förändra genom att säga ifrån och påtala de problem jag ser. Att ljuga gör bara allting värre. Det är våra politiker och det trasiga Sverige ett levande bevis på."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bilden av Sverige : en personlig resa
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bilden av Sverige : en personlig resa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berättelsen om mig själv
  Peter Larsson, 8 januari 2021

  Trevligt att skriva en bok om sig själv.
  Men det är allt.
  Djupare journalistik är det bättre att söka på annat håll av folk som inte bara vill visa upp sig själva utan är objektiva.

 2. Klarspråk
  Carleric Bergqvist, 19 december 2020

  Uppfriskande med någon som vågar och vill beskriva sina upplevelser utan att snegla på vad som anses vara politiskt korrekt! Alla demokratiska samhällen och organisationer utvecklas och mår väl av olika tankar och åsikter.

 3. Läsvärd trots brister
  Leif Åke, 10 november 2020

  Tonen i boken är lite raljerande och mycket skriven i "jag"-form med väldigt personliga reflexioner. Mycket anekdotisk argumentation. Samtidigt lyckas Janouch beskriva bilden av ett Sverige i förfall ganska väl, även om en del verkar överdrivet. Bäst blir boken när hon intervjuar poliser och andra som lever i den verklighet boken beskriver. Boken saknar en röd tråd, men är ändå absolut läsvärd. Man undrar vart vårt Sverige egentligen är på väg? Går utvecklingen att vända?

 4. Info från annat håll
  Maria, 1 oktober 2020

  Boken var tungläst, men innehållet är viktigt. Vi behöver få information från flera håll än det som pressen dukar upp åt oss.

 5. Typsnitt i boken - 6 punkter??
  Hans Lennart Widell, 16 januari 2020

  Jag misstänker att boken är bra men texten är avsevärt mindre än en normal pocketbok (som redan den är liten för mig) så jag har helt enkelt inte orkat börja i den än. Behöver läsa med förstoringsglass eller extra läsglasögon ovanpå mina progressiva.

 6. Bäst

  Älskar att hon vågar berätta om vilket skitland Sverige blivit, speciellt med tanke på det höga priset alla får betala som gör det.
  Tack Katerina för ditt mod.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch