Blodsådd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2020-01-21
Förlag
Palm Publishing
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
Dimensioner
31 x 194 x 134 mm
Vikt
380 g
SAB
Hc
ISBN
9789151921310

Blodsådd

(17 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-01-21
146
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med ens var det hon som var angriparen. Det var hennes tänder som var begravda i hans kött. Hennes bett som fick honom att blöda. Och trots att han försökte komma undan hängde hon kvar, likt en envis grävling vars käftar knappt ens går att bända loss efter döden.

Våldtäktsförsöket utlöser en räcka händelser journalisten Dea Wilenius aldrig kunnat föreställa sig. Hela hennes liv slås bokstavligen sönder över en natt. Chocken gör henne smärtsamt medveten om att hon lever i ett ingenmansland. Det Sverige hon varit van vid finns inte längre. På ytan försöker man ge sken av att situationen är under kontroll, men samhället fungerar allt sämre. Dea börjar förstå att verkligheten är minerad.

Blodsådd är den första delen i Katerina Janouchs nya spänningsserie som utspelar sig i samtidens Sverige - ett samhälle som inte fanns för bara några år sedan. Välfärdsstaten har ont om pengar och samhällskontraktet håller kanske inte så länge till. Under tiden eskalerar våldet och letar sig allt längre in i tidigare trygga kvarter och familjer. Den grova och allt brutalare kriminaliteten sprider rädsla och otrygghet. Samtidigt är kampen om verklighetsbilden för många viktigare än medborgarnas väl, viktigare än att bekämpa laglösheten. I centrum står journalisten Dea Wilenius, som utsätts för ett våldtäktsförsök när hon är på väg hem efter en fest. Överfallet slår bokstavligt talat sönder det liv Dea hittills levt och driver ut henne på en ny, outstakad väg. Hon tvingas ifrågasätta allt hon fram till nu tagit för givet - hennes tidigare ovilja att diskutera oroväckande tecken i tiden, avfärdandet av oroliga vänner, relativiserandet av våld i förvissningen av att det aldrig skulle drabba henne. Deas skuld och kamp för överlevnad leder till ett våldsamt uppvaknande och revansch.

Här finns också tonåringen Em, aktivisten Ulla, överklasskvinnan Elisabeth och hennes familj, den politiske karriäristen Max och överlevaren Sabina. I skuggorna jagar de aldrig mätta rovdjuren som drar fördel av öppna gränser och av tillit och solidaritet. I frustrationen och ovissheten väcks hatet, och det slår blint. De yngsta bränner bilar och kastar sten, medelklassen försöker i det längsta förneka problemen, de rikaste planerar att flytta utomlands. Framtiden är oviss och det går inte att lita på någon, allra minst på det samhälle som sviker. Dea Wilenius börjar förstå att det finns mäktiga intressen som inte vill landet väl. Och att hennes eget liv står på spel. För när lögn är en lukrativ karriär för vissa, blir jakten på sanningen livsfarlig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodsådd
 2. +
 3. Ingen kvinnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen kvinnas land av Katerina Janouch (häftad).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blodsådd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok om en mörk tid i Sverige
  pseudonymen Jean, 28 november 2020

  Jag blir berörd på ett för mig nyttigt sätt om utvecklingen i Sverige.
  Mycket är obestridligt, och för mig känt, av det Katerina skriver men berör mig ändå mycket.
  Mycket bra bok att läsa om vår samhällsutveckling.
  Rekommenderas.

 2. Läsvärd
  Fernweh, 25 augusti 2020

  Välskriven bok som väcker reflektioner kring vår nutid och även berör tankar som nog många har men av olika anledningar försöker hålla tillbaka. De korta kapitlen gör den lättläst när man inte har tid att plöja många sidor på en gång, även att det kan vara svårt att sluta läsa.

 3. Intressant
  Magnus, 22 augusti 2020

  Katerina Janouch skriver lättläst, drivet och osminkat om det alltmera våldsamma Sverige. Att hon driver hejdlöst med värdegrunden, den så kallade nya gymnasielagen med mera måste läsaren vara beredd att hacka sig, vilket de flesta säkert gör.
  Ett par frågetecken kvarstår då man läst ut boken, men då den tydligen är första delen i en serie gör detta inte så mycket.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch