Flykten från folkhemmet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2020-03-05
Förlag
Palm Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form) / Lewthwaite, Sean (foto)
Dimensioner
210 x 135 x 135 mm
Vikt
300 g
SAB
Occ.09
ISBN
9789151921327

Flykten från folkhemmet

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-03-05
146
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vart ska man ta vägen?" Allt oftare dyker frågan upp på sociala medier, och det är också ett allt vanligare samtalsämne på fester och middagar. Om vi inte kan bo kvar i Sverige, vart tar vi vägen då? Somliga sneglar på Danmark och Norge, andra vill längre bort, kanske till ett bättre klimat, inte bara det mentala men också det fysiska. Man är less på de långa vintrarna, mörkret, regnet och att soltimmarna är få. Det finns idag svenskkolonier i bland annat Portugal, Spanien och Thailand.

Andra har redan flyttat. Helt eller delvis. Sålt allt. Skrivit ut sig från landet. Klippt banden. Slagit ner sina bopålar i Karibien, på Costa Rica, Bali. Eller i Polen, Ungern... "Kanske blir svenskarna de nya iranierna - de intellektuella, smarta och drivna lämnar landet". Citatet kommer från en svensk entreprenör av den sorten som inte syns särskilt mycket men som verkar desto mer. Han är en av dem som har pengar, fastigheter och ett rikt nätverk inom affärsvärlden och tillhör dem som är viktiga i samhället då deras verksamheter skapar tusentals arbetstillfällen. De senaste åren har han och hans vänner med växande oro noga följt utvecklingen. Han har förberett sin exit - Exit Sverige.

Men vart ska man ta vägen om man inte har resurser? Om man inte ens har råd eller möjlighet att flytta från sitt bostadsområde som förvandlats till en utanförskapszon där utländska klaner styr? Impulsen att fly från det för inte så länge sedan trygga folkhemmet är ett direkt svar på att Sverige blir allt mer dysfunktionellt, ett resultat av politisk inkompetens och vanvård. "Flykten från folkhemmet" skildrar Sverige efter riksdagsvalet 2018, ett dysfunktionellt samhälle som allt fler svenskar funderar på att lämna. Det är en fristående fortsättning på succéböckerna "Bilden av Sverige" och "Bilden av verkligheten".

KATERINA JANOUCH är en mångsidig författare med såväl skönlitteratur, barnböcker samt en rad faktatitlar i sin omfattande produktion. Hon är numera även välkänd opinionsbildare och debattör och driver den populära webbtidningen Katerina Magasin. Förutom med "Flykten från folkhemmet" är hon våren 2020 även aktuell med den första delen i en ny spänningsserie: "Blodsådd".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten från folkhemmet
 2. +
 3. Sveriges lilla röda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges lilla röda av Katerina Janouch (häftad).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flykten från folkhemmet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Katerina är en mästare
  margalit, 21 september 2020

  Katerina är inte bara mycket bra författare, men hon säger sanningen betr. situationen i Sverige.
  Hon beskriver situationen i Sverige i synnerhet för faror för barn och kvinnor som är mer och mer utsatta för attacker, våld och mord

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch