Möten med jättar : de stora träden berättar (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2019-09-07
Upplaga
1
Förlag
Innature förlag
Medarbetare
Hill, Örja (form) / Olsson, Gert (foto)
Dimensioner
325 x 234 x 26 mm
Vikt
1666 g
SAB
Ufaa
ISBN
9789151921952
Möten med jättar : de stora träden berättar (inbunden)

Möten med jättar : de stora träden berättar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-07
382
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Träd väcker beundran och vördnad. I alla tider har människan haft ett starkt förhållande till dessa rotfasta varelser, allt från den gamla föreställningen om världsaltet som ett ett träd, till vår nutida fascination för en tanig gran i den svenska fjällvärlden som grodde för 9550 år sedan. Tidsbegreppen tänjs ut under trädjättarnas kronor där en färd utmed årsringarna blir till en resa i vår egen historia, berättad av den som stum såg på när generation efter generation av människor strävade för att göra sin tillvaro dräglig i en stundtals hård värld.

Du får i denna bok uppleva och läsa om trädjättar främst i Europa. Här finns historier knutna till träden, där äldre seder och bruk vävs samman med författarens egna upplevelser. Här finns hundra träd avbildade där författaren/fotografen satt sin prägel på bilderna. Av dessa har 75 individer en berättelse kopplad till sig. Du får läsa om gamla föreställningar knutna till träden, men också nyare historier som visar hur viktiga träden är för oss.

Författare och fotograf Gert Olsson är från Kinna i Västergötland och har under flera år ägnat sig åt att dokumentera de stora träden. Han har i sin verksamhet ägnat sig åt fotografering i närmare 25 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Möten med jättar : de stora träden berättar
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Möten med jättar : de stora träden berättar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om jätteträd - en jättebok
    Bengt Edqvist, 8 november 2019

    I ett omfång nästan lika stort som Kvilleeken berättar Gert Olsson i bild och text om 75 enorma träd världen över men mest i Europa. Lindar i Tyskland, olivträd i Italien och idegranar i England, samt en mängd andra mycket levande, extremt gamla, men ibland livshotade träd. Det är inte helt lätt att skildra dessa träds storlek på bild men det lyckas Gert med. Hans text flyter som saven i en björk om våren, det är lättläst, informationsrikt och mycket vackert skrivet. Men det är inte en uppsla... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner