8 : en roman om den odödliga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2019-10-08
Förlag
Lundmanuskript
Dimensioner
210 x 135 x 19 mm
Vikt
429 g
SAB
Hc
ISBN
9789151922409
8 : en roman om den odödliga (häftad)

8 : en roman om den odödliga

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-10-08
175
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sibelius skrev åtta symfonier, det existerar sju. Det här är berättelsen om den mystiska och okontrollerbara Symfoni nr 8. Nu skär den genom historien och häver sig in i vår tid med förkrossande kraft. Dirigenten Evy Rosbacka kämpar för att inte gå under, och terroriseras samtidigt av sin tidigare manager Ken Parsons. Men det börjar med ett simpelt inbrott som förändrar allt.

8 är en roman om den odödliga - om musiken som aldrig fick klinga men som nu lyfter från boksidorna. Tony Lundman har skrivit en originell berättelse om besatthet, hat och fåfänga - och om kärleken till musik.

"Ett 'tänk om' hänger i luften och boken börjar närmast thrillerartat ute i skogarna i Järvenpää 1939. Inte helt olikt den finlandssvenske författaren Kjell Westös roman Hägring 38 har Lundman låtit storpolitiken sippra in. [...] ... en bladvändare som skruvar sig kring självförbrännande kreativitet och den finländske nationaltonsättarens åttonde symfoni."
Opus Magasin / Johanna Paulsson


"Han låter den mytomspunna åttan tjäna som ett nav i en roman som inte bara handlar om musiken och dess kraft utan även om besatthet, hat och kärlek. Detta kryddas med interiörer från den klassiska musikbranschens förläggare och artister. Sammantaget har Lundman på detta sätt skapat en annorlunda roman som är väl värd att läsas."
Capriccio.se / Staffan Sundkvist


Tony Lundman är redaktör vid Konserthuset Stockholm och var tidigare musikkritiker för Svenska Dagbladet. Han är författare till den hyllade biografin om Anders Eliasson, "Den bästa biografi jag har läst över en svensk tonsättare" (Aftonbladet). Han har belönats med STIMs Skriftställarpris för en penna "som förmår förmedla den musikaliska abstraktionens kraft". 8 var Tony Lundmans första roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 8 : en roman om den odödliga
  2. +
  3. Tiden enligt Bologna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiden enligt Bologna av Tony Lundman (häftad).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tony Lundman