Skriv skriv skriv : verktyg för författare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2021-03-31
Upplaga
1
Förlag
Bortbyting förlag
Dimensioner
210 x 148 x 25 mm
Vikt
491 g
SAB
F.06,G:df
ISBN
9789151930985

Skriv skriv skriv : verktyg för författare

(13 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-31
276
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att skriva är en paradox: det är både ett hantverk och en passion. I den här boken hittar du verktyg och inspiration för att ta dig från idéstadiet till färdiga romaner och noveller. Du kommer att lära dig att bygga skrivrutiner och ta dig över skrivhinder, komponera dramaturgiska mönster, skapa karaktärer med djup och skriva dialoger som ett proffs. Dessutom får du knep och övningar för att fånga detaljer, knäcka gestaltningskoden och vässa ditt manus. Boken handlar också om att lita på den egna processen, skriva med inlevelse och kunna släppa taget för att hamna i flow.

Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare kan användas för självstudier, som en inspirationsbok för författare, eller som komplement till en författarkurs. Din handledare blir Jorun Modén, författare och grundare av Författarkurs.se. I boken ingår också konkreta exempel från över tjugo av hennes elever som nu är utgivna på bokförlag, till exempel Veronica Linarfve, Sara Molin och Susanne Fellbrink.

Om författaren

Jorun Modén är uppvuxen i Östersund och bosatt i Nacka. Hon har studerat i Frankrike, Sverige och England och har arbetat som bland annat språkkonsult, frilansjournalist och författare. Några av hennes mest uppmärksammade verk är Embla - Om du ändå levde nu, Socioterna, Samael, Vidunder och Nära föräldrar. Hon har läst och skrivit så länge hon kan minnas och anser att det finns en särskild våglängd för skrivande vänner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skriv skriv skriv : verktyg för författare
 2. +
 3. Skriv feelgood!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriv feelgood! av Caroline Säfstrand, Jenny Fagerlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Skriv skriv skriv : verktyg för författare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspiration och tips

  Många fina förslag på hur man kan komma igång med sitt skrivande. Jag använder den mer som en uppslagsbok när jag fastnar och det känns som att jag inte kommer vidare. Man kan säkert läsa den från pärm till pärm med men för mig fungerar den bäst att skumma i för att hitta guldkorn i när jag som mest behöver dem.

 2. Fantastisk guide!
  Christina, 29 mars 2022

  Boken ger massor av konkreta tips och nya infallsvinklar. Jag lånade den först på biblioteket men insåg att jag (som alla aspirerande författare) måste äga den!

 3. Blivande klassiker för författare
  Åsa Lovén, 24 januari 2022

  "Skriv, skriv, skriv" av Jorun Modén är en blivande klassiker i genren. Språket är rikt, varierat och synes utan ansträngning. Kontrasten mot hur mycket arbete skrivande som hantverk är, blir desto mer imponerande. Boken innehåller allt du behöver för att lära dig skrivandets grunder, dramaturgiska förlopp, klassiska vändningar. Joruns pedagogiska förmåga gör att det är lätt att förstå och öppnar också upp ögonen för hur rikt det egna läsandet kan bli.

 4. Som en skrivkurs
  Phoenixfox, 17 januari 2022

  Jorun förmedlar skrivandets konst på ett lättfattligt sätt. Oavsett nivå hittar man något nyttigt i denna bok men mest får man så klart ut om man är nybörjare. Bra förklarande exempel kopplat till det kapitlet tar upp och nyttiga övningar.

 5. En skrivhandbok med ovanlig värme
  Karin Tjäder, 30 maj 2021

  I takt med att fler och fler verkar vilja göra verklighet av sina författardrömmar (recensenten råkar vara en av dessa pretendenter) tycks det också som om marknaden för vägledningar i skrivkonsten mättas alltmer. Och man frågar sig; hur många av dessa böcker finns det plats för? Hur många gånger går det att uppfinna berättarbågen på nytt, hur många variationer på karaktärsscheman finns det, på hur många sätt går det att förklara en gestaltning?
  Jag har hittat en bok som funnit sin nisch ... Läs hela recensionen

 6. Riktigt bra!
  EmmaLouise, 28 april 2021

  Denna bok är ett otroligt bra verktyg till blivande författare. Jag använder den själv i mitt skrivande och jag lär mig så otroligt mycket. Jag kan även varmt rekommendera författarkursen hon håller. Otroligt lärorik kurs och bok. Rekommenderar den till alla som vill lära sig mer om den skrivande konsten!

 7. Ett utomordentligt verktyg för skrivande
  Margareta engström, 15 april 2021

  Fantastiskt verktyg för såväl nybörjare som mer erfarna skrivare. Här får den skrivlystne handfasta råd men de serveras utan pekpinnar. Varje kapitel inleds med ett citat som blir ett kaninhål att, precis som Alice, falla genom och gör läsaren nyfiken på vad som ska komma. I slutet av varje kapitel finns användbara övningar.

  I boken delar författaren generöst med sig av exempel från sitt eget författande men också från några av de otaliga lektionspass i skrivandets konst hon hållit,... Läs hela recensionen

 8. Inspirerande bok
  Micke, 26 mars 2021

  En bra bok om skrivande som jag ofta går tillbaka till. Använder innehållsförteckningen i början av boken för att hitta det jag vill läsa om för stunden. I mitt eget skrivande av min blivande roman får jag både uppslag och inspiration av boken Skriv, skriv, skriv. Rekommenderar den till alla som vill skriva.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jorun Modén