Allt du behöver veta om aktier (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2020-03-15
Upplaga
2
Förlag
AB Aktieskolan, Ingvar Karlsson
Dimensioner
246 x 171 x 23 mm
Vikt
680 g
SAB
Qaeca
ISBN
9789151942209
Allt du behöver veta om aktier (inbunden)

Allt du behöver veta om aktier

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2020-03-15
249
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Idag äger i stort sett alla svenskar aktier, antingen direkt eller indirekt via fonder. Syftet med Allt du behöver veta om aktier är att läsaren verkligen ska lära sig det väsentliga om aktier. Det finns många intressanta alternativ till aktier som man bör känna till och som därför också beskrivs i boken.

Denna andra upplaga av boken är en omfattande bearbetning och fördjupning av den första upplagan. Förutom en uppdatering av bokens tidigare åtta kapitel har det tillkommit tre nya kapitel. Dessa behandlar teknisk aktieanalys, aktieoptioner samt skatt på kapitalinkomster.

Fördjupningen gör att bokens användningsområde har breddats. Den kan liksom tidigare användas dels för självstudier, dels som kursbok i studiecirklar i aktiekunskap. Dessutom kan den nu också fungera som ett inslag i universitetskurser i finansiering och aktiekunskap.

Mycket arbete har lagts ner på bokens pedagogiska utformning. De svårare avsnitten förklaras utförligt och är försedda med exempel. Förutom fakta innehåller boken också många tillämpningsuppgifter med lösningar. Boken kräver inga förkunskaper i aktiekunskap. Intresse för ekonomi och aktier underlättar dock läsandet.

Författare till Allt du behöver veta om aktier är Ingvar Karlsson. Han håller sedan många år tillbaka distanskurser i Aktie- och värdepapperskunskap vid Linnéuniversitetet i Kalmar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt du behöver veta om aktier
 2. +
 3. Placeringsrådgivning : kunskap för SwedSecs licensiering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Placeringsrådgivning : kunskap för SwedSecs lic... av Gabriel Oxenstierna (häftad).

Köp båda 2 för 813 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingvar Karlsson

 • Introduktion till intern redovisning

  Ingvar Karlsson

  Syftet med boken är som framgår av titeln att ge en enkel och kortfattad introduktion till intern redovisning. Principerna för intern redovisning beskrivs och läsarna ska i första hand lära sig förstå vad intern redovisning är och vad den kan anvä...

 • På lingonröda tuvor

  Ingvar Karlsson

  Sex noveller som handlar om påhittade brott i trakterna av Bengtsfors i Dalsland.