Nattugglan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sankta Gertrudserien (del 5)
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2022-08-25
Upplaga
1
Förlag
Wrångberg Publishing
Originaltitel
Nattugglan
Dimensioner
15 x 202 x 124 mm
Vikt
370 g
SAB
Hc
ISBN
9789151942995
Nattugglan (inbunden)

Nattugglan

Inbunden,  Svenska, 2022-08-25
131
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
SANKTA GERTRUDSERIEN - ANDRA SÄSONGEN - del ett

fem år har gått sedan 2016. Året då flera bestialiska mord utfördes i Västerviks kommun. Flera mörka hemligheter uppdagades och mitt i den mörka våldsspiralen, stod journalisten Mårten Ulvström och hans sambo Hanna, som t illsammans med polisen i Västervik, sjönk allt djupare ner i mörkrets ondskefulla värld. Alla dåd hade en koppling till det gamla sinnessjukhuset Sankta Gertrud i Västervik eller i närheten av platsen där mentalsjukhuset en gång hade legat. Idag är det ett naturskönt område som kallas för Gertrudsvik.

Nu är det vinter och 2022. En pandemi sprider sig över världen. Mårten jobbar som radiopratare i P4 Radio Kalmars populära nattprogram "Nattugglan". En mystisk lyssnare ringer in i direktsändning flera gånger. Varje gång verkar någon bli mördad efteråt. En person med samma namn som inringaren har önskat en låt till. Är det mördaren själv som ringer till radio studion eller känner personen mördaren?
På Kalmars konstmuseum pågår en modern recycleutställning med l ovande och unga konstnärer från Kalmar län. Ett av konstobjekten är döpt till "Svindressen", en kavaj som är ihopsydd av olika grishudar. Det visar sig att kavajen även innehåller en bit människohud. Hud från en försvunnen flicka från Västervik. Polisen börjar j akten på en mördare som mer än gärna vill visa upp sina offer offentligt. Gärna som konst-föremål. Vad driver mördaren? Vad har den för motiv? Varför gör den offentlig konst av sina offer? Varför har konstnären tagit sitt namn från en flicka, som blev våldtagen och senare dog på Sankta Gertruds sjukhus, i Västervik, 1951?

Mårten har lovat sin sambo Hanna att inte fördjupa sig i några fler ondskefulla historier kring Sankta Gertruds sjukhus. Men när hans farfars sadistiska gärningar från 1950-talet gör sig påminda, kan han inte längre hålla avstånd till det som pågår. Åter igen dras Mårten med i en lömsk mördarjakt i ett kallt och vintrigt Västervik.

Det här är Niklas Wrångbergs fristående fortsättning på sankta gertrudserien och journalisten Mårten Ulvström i Västervik. det är den femte boken i serien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattugglan
  2. +
  3. Sinnesslö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sinnesslö av Niklas Wrångberg (pocket).

Köp båda 2 för 210 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Wrångberg