Aldrig ensam (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2020-11-16
Upplaga
1
Förlag
Konsai förlag
Medarbetare
Larsson, Ida (red.) / Kåks Röshammar, Charlotta (form)
Dimensioner
187 x 130 x 9 mm
Vikt
188 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789151944456

Aldrig ensam

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-11-16
171
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Tre magnifika noveller." - Elina Pahnke, Sydsvenskan.

"Krokiga händer ska gripa tag om badkarskanten, och häva sig upp. Därför kan de aldrig ha duschdraperi. Det händer när han är hemma hos folk att han måste kontrollera. Dra åt sidan, kika in, så att inget gömmer sig där bakom. Men allt är som vanligt. Det stora badrumsskåpet i hörnet, handdukarna på sina krokar, vågen där under. Det finns inget att se. Ändå är det så tydligt, sedan spegelskåpet kom upp på väggen över handfatet är badrummet förändrat. Inte bara på ytan. Något har hänt, med hela stämningen i rummet. Han känner det så fort han kommer in."
Ett badrum med speglar där hon kan se sin svinrygg från alla håll. Ett foster, efterlängtat av några. En äkta man som är ständigt närvarande. Skräck kan uppstå i det mest vardagliga i en tillvaro där ondskan alltid ligger på lur. Men handlar det om ren ondska, eller föds den ur hjärnspöken som vi inte kan hejda?
Novellerna i Aldrig ensam utforskar platser där rädslan är ofrånkomligt kopplad till vilka vi är och var vi kommer ifrån. Med träffsäkerhet och finess skriver Lina Arvidsson fram skräcken i situationer som på ytan tycks harmlösa. En sak kan vi vara säkra på: inget är vad det ser ut att vara.

"Arvidsson tecknar sina figurer med djup psykologisk insikt ... Briljant skrivna och berättade noveller, mycket läsvärda. Helhetsbetyg: 5" - Magnus Dahlerus, BTJ-häftet nr 2 2021

Lina Arvidsson har tidigare skrivit ungdomsromanen Det borde finnas regler som även blivit spelfilm, och har som alter egot Ariel Held skrivit den erotiska romanen Säg inte det här till någon. Hon är även skrivpedagog och lektör och sitter i kassan på Ica.

Konsai är ett förlag som ger ut fängslande böcker i tillgängligt format. Lätta att falla för, smidiga att bära med sig. Förlaget startades 2019 för att sänka tröskeln till läsning. Böckerna riktar sig till alla som söker goda berättelser, eller kanske ännu inte börjat leta. Vi trotsar tegelstenar och tror på mindre format som ger mer. Och vi vet att många vill läsa men har svårt att hitta tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aldrig ensam
  2. +
  3. Min morfar hade en butik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min morfar hade en butik av Lina Arvidsson (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aldrig ensam. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande, skrämmande och suggestiv
    David Danielsson, 10 mars 2023

    Aldrig ensam" består av tre noveller - "En annan dag", "Befruktan" & "Släpp ut mig" -, fördelade på drygt 100 sidor. På baksidan av omslaget förtäljes: "Skräck kan uppstå i det mest vardagliga i en tillvaro där ondskan alltid ligger på lur." Flera moderna författare har tillskrivits titeln som mästare på att förena skräckelement med vardagen; den första som jag kommer att tänka på är givetvis Stephen King. I hans mest klassiska verk är ambitionerna ofta högt satta. Skräcken är som regel samma... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lina Arvidsson