Sätt att se. En guide till Capri och till livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2021-01-04
Upplaga
1
Förlag
Warkander Consulting
Medarbetare
Falmer, Tomas (foto)
Dimensioner
270 x 205 x 20 mm
Vikt
1100 g
ISBN
9789151950334

Sätt att se. En guide till Capri och till livet

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-01-04
499
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inspirerad av sin vistelse på Villa San Michele på Capri har Philip Warkander skrivit den nästintill metafysiska guideboken Sätt att se - en guide till Capri och till livet. Bokens syfte var initialt att utveckla den traditionella reseboksgenren genom att kombinera beskrivningar av Medelhavsön med mer filosofiska perspektiv. På så vis blir boken mer en betraktelse av en plats än en faktisk guide, vilket uppmuntrar också till ett inre och mer kontemplativt resande. Boken består till stor del av fotografier tagna av Tomas Falmer, där Capri utgör motivet men - på samma sätt som texten är skriven - utifrån vinklar och perspektiv bortom det förväntade och gängse. Resultatet är en originell publikation om Capri, där text och fotografi länkas samman genom en enkel och minimalistisk formgivning.

Under 2020 har pandemin lamslagit världen. Inte minst Italien har varit hårt drabbat. Villa San Michele är till 90% självförsörjande. Detta unika svenskitalienska kulturarv befinner sig nu i en utsatt ekonomisk position. All vinst från bokförsäljningen går därför oavkortat till Villa San Michele, för att säkra dess fortlevnad. Villa San Micheles intendent Kristina Kappelin har skrivit bokens förord och kommer personligen att se till att pengarna används där de bäst behövs.

Boken kommer att finnas hos utvalda återförsäljare och på www.en-guide-till-Capri.store.

Bortsett från tryckkostnaderna arbetar alla involverade - Philip Warkander, Tomas Falmer, Pond Design och Modin Communication - ideellt.

Om upphovspersonerna
Philip Warkander disputerade - som först i världen - i det då nyetablerade universitetsämnet modevetenskap 2013. Idag är han verksam som lektor vid Lunds universitet men också som skribent och utställningscurator. Tomas Falmer är modefotograf och har arbetat med kunder som BMW, Harrods, Piaget och Liberty London. Han representeras av agenturen LundLund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sätt att se. En guide till Capri och till livet
  2. +
  3. Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens konstnärskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens kon... av Douglas Feuk (häftad).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Philip Warkander