Skulle du vilja jobba med dig som chef? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-06
Förlag
Great Words
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
280 g
SAB
Qbab
ISBN
9789151952741
Skulle du vilja jobba med dig som chef? (häftad)

Skulle du vilja jobba med dig som chef?

Häftad,  Svenska, 2020-05-06
229
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är du nybliven chef? Har du varit chef några år och känner att du vill komma vidare i ditt ledarskap? Eller är du en rutinerad ledare som vill hitta verktyg för att stötta cheferna i din organisation i deras utveckling? Då kan det här vara boken för dig.

"Skulle du vilja jobba med dig som chef?" är en läsebok, men också en tankebok - och en skrivbok. Den hjälper läsaren att reflektera över sin roll som chef och hur ens egna attityder, tankar och beteenden påverkar andras utveckling. Med ABC-bokens enkla form blir den en lättillgänglig inspirationskälla och personlig guide på vägen från chef till ledare.

Boken är en praktisk (och filosofisk) arbetsbok och riktar sig till chefer på alla nivåer, men kanske framför allt till den som är ny i sin roll eller så smått börjar bli varm i kläderna. Den fungerar som ett individuellt utvecklingsverktyg, men kan med fördel användas även för gemensam läsning i en chefsgrupp som vill få igång en gemensam diskussion kring tankar, idéer och värderingar och ta sitt ledarskap till en ny, mer utvecklande nivå.

Författaren Tommy Lundberg har arbetat hela sitt yrkesliv med kommunikation. Han har en tjugofemårig karriär bakom sig som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd. Han har arbetat med extern och intern kommunikation för uppdragsgivare som Apple, Audi, Castellum, Danske Bank, H&M, IKEA, Länsförsäkringar, SAS med flera. Sedan 2008 arbetar han som kommunikationsrådgivare, föreläsare och författare.

Tommy har tidigare skrivit ett flertal böcker på temat ledarskap och medarbetarengagemang. Exempelvis "Ledarskap på Sandlådenivå", som nominerades till titeln Årets Ledarbok 2005, och "Ledarskap på Apstadiet", nominerad till Årets HR-bok 2010, tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren. Han har också skrivit medarbetarboken "Skulle du vilja jobba med dig?" och de uppmärksammade ledarskapsböckerna "Motivationskoden" (nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2017) och "Empatieffekten".

RÖSTER OM BOKEN:

"Har du läst A får du läsa B! Den här boken suger in mig som en vakuumsug. Jag läser, ler, lär och vill vidare. Den har en förrädiskt enkel form, men lämnar oerhört många tankar efter sig. Jag önskar att jag hade fått en sådan här bok i handen när jag blev chef första gången."

Lars-Göran Uddman, kommunikationsrådgivare och fd vice vd Leo Burnett Sthlm.

"En chefscoach frågade mig för tio år sedan varför jag ville bli chef, handlar det inte om att vilja ha makt? sa hon. Jag har aldrig riktigt tagit det där till mig. Tänk om jag hade fått den här boken i min hand istället. "Jobbet som ledare är i själva verket ett serviceyrke...", "Generellt är det inte din intelligens som ger framgång i yrkeslivet. Betydligt viktigare egenskaper är fantasi, glädje och social kompetens."
Boken beskriver de mjuka delarna i ett ledarskap på ett härligt och fyndigt sätt, de där sakerna som inte går att slå upp på intranätet men det man som ny chef törstar efter och som erfaren behöver påminna sig om. Att läsa den var som att hitta hem!"

Pernilla Olsson, arbetsmiljöingenjör och vikarierande EHSE-chef Outokumpu Avesta.

"Jag har förmånen att coacha ett antal styrelsemedlemmar, VD:ar och ledare, både nya och mer erfarna, och har provat boken i det arbetet. Upplägget är perfekt, med korta tänkvärda texter. Frågorna får mottagaren att reflektera, vilket man eftersträvar som coach. Det här är faktiskt en coach i bokform - inte bara en bok att plöja utan att ha som stöd i processen."

Per G Carlsson, ägare ESRI Polska, investerare och styrelseproffs

"En härlig bok med ett mänskligt och personligt tilltal! Den är skriven på ett enkelt och stärkande sätt, och med en perfekt balans mellan fakta och funderingar får den ledarskapet att kännas lustfyllt och skapar sug efter att utvecklas!"

Viktoria Lindquist, marknads- &
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skulle du vilja jobba med dig som chef?
  2. +
  3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Lundberg