Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
2
Förlag
Phonomedia
Originaltitel
Ett stycke av vägen. Möten i livets slutskede
Dimensioner
210 x 148 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Dokc
ISBN
9789151956121
Ett stycke av vägen : möten i livets slutskede (häftad)

Ett stycke av vägen : möten i livets slutskede

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2020-09-18
259
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En faktadel som tar upp döendes, närståendes, vårdgivares och själavårdares/lyssnares svårigheter och visar möjligheter att hantera de aktuella problemen, hur förståelse för patientens olika utmaningar kan stärkas och stöd ges till vårdgivares och lyssnares egen bearbetning av dödsängslan och hantering av människors maktlöshet.
En andra del består av 55 stycken "berättelser" utifrån autentiska frågeställningar med själavårdande bemötanden men utan att prästens, läkarens tystnadsplikt åsidosätts. Frågor om det finns en god Gud aktualiseras inte sällan i livets slutskede men boken visar en respekt för dem som inte har en kristen tro. Även den kristna tron som stöd eller börda tas upp och berörs i en fjärdedel av berättelserna.

Djupast handlar boken om livsmod och livsmod förmedlar den... mod att orka leva och när den stunden är inne, mod att våga dö.
Ur förord av Cecilia Wadstein, präst, diplomerad Sankt Lukasterapeut.

Recensioner:

Kinmans bok är angelägen för alla inom vården och själavården och förmedlar hopp och livsmod.
Håkan Stenow, Bibliotekstjänst

En självklar bok i vårdutbildning och prästens praktiska studier. Men den är också en välkommen bok för oss alla som emellanåt funderar på hur det en gång kommer att vara då livet närmar sig slutet.
Jakob Carlander, psykoterapeut, författare Östgöta Correspondenten 2014-02-17

Gemenskap 42:2 2014, Centrumkyrkan i Norrköping: Recension av psykoterapeut Cathrina Östberg
"... Varsamt och ömsint visar författaren på försoningens möjlighet inför döden. Försoning med människor, med hur livet blev och med sin egen död, om värdighet och tillitsfullt liv in i det sista, om att få känna sig hel inför sin egen död... Författaren berör också det kristna hoppet! ... Med stor respekt införlivas de individuella perspektiven från patienter på ett tolerant och livsbejakande sätt. Boken Ett stycke av vägen - möten i livets slutskede tränger under huden och berör på djupet!"
Psykoterapeut Cathrina Östberg, Gemenskap 42:2 2014, Centrumkyrkan, Norrköping.

Boken vänder sig till vården, kyrkan, anhöriga och människor som vill fundera över våra mänskliga livsvillkor med betoning på livet och döden, lidandet, kampen och meningen. Boken vill visa döendes problemområden, hur vi som finns nära kan vara till stöd, hur vi själva kan påverkas i mötena och hur vi kan bearbeta vår egen dödsångest.
Sankt Lukas Våren/Sommaren 2014

...en bra bok på ett angeläget och svårt tema - väl värd att läsa ... då boken innehåller kunskaper som kan bidra till att minska den egna ångesten inför mötet med döende patienter.
Christer Olofsson i Distriktsläkaren 2/2014

Existentiella frågor i livets slutskede: Ett stycke av vägen är angelägen inte endast för dem som står till tjänst för att följa en medmänniska i livets slutskede, utan också för oss människor som känner rädsla vid tanken på vår egen eller andras död. ... Djupast sett handlar boken om mod att leva hela sitt liv, för de döende och för oss som ännu inte ser en slutpunkt för våra liv.
Äldreomsorg: Fortbildande, nr. 1 2014

I sina böcker väljer Agnete bort det akademiska språket och kan då samtidigt röra sig i det lilla och det stora perspektivet samt sträcka ut långt för att nå bredden och djupet - samtidigt! Likaledes tillägnar vi oss ett oändligt antal nyanser som svar på dom viktiga frågorna - vi känner igen oss i! Tillsammans med Agnete Kinman vågar jag vara i maktlösheten......är det inte där Gud bor!?!
Jag rekommenderar Agnete Kinmans senaste böcker - Ett stycke av vägen - Möten i livets slutskede samt Må din väg gå dig till mötes - Att finna sin väg till livsmod och livsrikedom som obligatorisk kurslitteratur inom teologisk utbildning.
Gunilla Drotz, sjukhuspräst em 2022-01-01
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett stycke av vägen : möten i livets slutskede
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »