Allt som var mitt : historien som inte får berättas (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (179.0 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
, Cissi Wallin
Utgivningsdatum
2020-09-02
Förlag
Cissi Wallin Produktion AB
ISBN
9789151960296
Allt som var mitt : historien som inte får berättas (ljudbok)

Allt som var mitt : historien som inte får berättas Ljudbok

(57 röster)  |  Läs 11 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-09-02

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Cissi Wallins instagraminlägg hösten 2017, då hon namngav en känd medieprofil som våldtagit henne, satte igång det svenska #MeToo-upproret på allvar. Efter det har Cissi hyllats, hånats, hatats och hotats. Hon dömdes hösten 2019, i en hårt mediabevakad rättegång, för grovt förtal mot den man hon 2017 namngett som sin förövare. Här hade Wallin kunnat välja att låta sig tystas. Men viljan att berätta blev starkare än någonsin. Hennes motståndare har försökt att stoppa boken, genom att hota det tidigare förlaget med rättsliga konsekvenser. Cissi valde då att ge ut sin bok på eget förlag istället.

"Allt som var mitt" är berättelsen om skammen, ångesten och rädslan efter ett övergrepp. En smärtsam historia om ett destruktivt uteliv, droger, fylla, osäkerhet, utnyttjande, svek och förnedrande sex. Men även en vacker beskrivning av stolthet, systerskap, rättvisepatos och mod.

Så här beskriver författaren Cissi Wallin boken med egna ord:

"Detta är historien som inte får berättas. Som blivit stoppad gång på gång. Hela den osannolika sanningen. Jag kanske hamnar i fängelse för att jag låter dig lyssna på den. Men alternativet kändes värre."

Delar av vinsten av boken kommer Cissi Wallin att skänka till Roks Sveriges arbete för utsatta kvinnor och barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Allt som var mitt : historien som inte får berättas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och viktig!
  -, 24 mars 2022

  Alla borde ta del av boken. Själv lyssnade och uppskattade att författaren läst in den själv. Kunde inte pausa. Rekommenderas varmt!

 2. Långt kvar till jämställdhet
  -, 17 september 2021

  Väldigt bra skriven och uppläst . Tänkvärt att vi inte kommit längre än så här.. trodde vi var bland de främsta i världen gällande jämställdhet. Men icke!

 3. Stark och viktig berättelse!
  -, 24 maj 2021

  Viktig berättelse, viktigt att få prata och diskutera strukturella samhällsproblem där de mest utsatta oftast får lida mest. Offren får ofta kämpa för att bevisa sin oskuld i en förvrängd rättssystem där förövaren sitter i maktposition. Märkligt.

 4. Viktig bok!
  -, 5 januari 2021

  Tack Cissi Wallin! Den här boken behöver många läsa. Det är viktigt att kvinnor aldrig tystas igen.

 5. Viktig läsning..
  -, 22 november 2020

  Boken är smärtsam att läsa men så oerhört viktig. Även om jag själv inte känner igen mig, i de beskrivningar av idioter till män, kan jag inte låta bli att skämmas.
  Cissis berättelse borde vara obligatorisk att läsa för alla som bryr sig det minsta lilla om feminism.

 6. Fantastisk
  -, 10 november 2020

  En fantastisk bok som skildrar den nakna verkligheten när kvinnor tystas ner...

 7. Verkligheten
  -, 10 november 2020

  Jag är inte förvånad över att verkligheten ser ut så här, men jag är förvånad över hur Cissi har orkat kämpa vidare och stått upp för sig själv som brottsoffer. Hon är ett ansikte och en röst för alla andra kvinnor som inte har den kraften.
  Tack Cissi!
  Fy skäms säger jag till de fega chefer och deras anhängare inom media som behandlat Cissi så illa och tagit ifrån henne både uppdrag och rätten att uttrycka sig.
  Heja Cissi, du behövs i samhällsdebatten.

 8. En bok ALLA måste läsa!
  -, 9 november 2020

  Det spelar ingen roll om det är en mäktig kändis eller en småstadskung, beteendet är det samma.

 9. En så viktig bok
  -, 9 november 2020

  Lyssna, och ta kampen. Tillsammans måste vi bryta tysnadskulturen. Tack Cissi

 10. Vi lever i ett livsfarligt land!
  Helena Bjuhr, 2 november 2020

  Cissi Wallin skriver så jag förstår. Att det Sverige jag trodde fanns, det Sverige jag litade på när jag växte upp och sen när jag fick barn; är en illusion av trygghet. Det är en makalöst bra bok som tar itu med den dumma ignorans vi lever i - i detta avlånga land. Ignoransen att vi lever i ett tryggt land, jämlikt och där det finns en rättvisa/ rättssystem som fungerar. För utsatta för våldsbrott, för våldtagna och misshandlade...finns i princip inget hopp alls om att få upprättelse. Boken ... Läs hela recensionen

 11. En bok för yttrandefriheten
  Susanne Hydén, 12 september 2020

  Med spänning trycker jag på play. Hur låter Cissi Wallin egentligen? Är hon häxa eller ängel? Sanningssägare eller tossig?
  Det tar inte lång tid innan hennes röst blir som den som hade kunnat vara en (yngre) väninnas, vid ett samtal över en kanna te. Hon berättar lätt, ledigt och målande. Och jag tror på henne. Inte för att jag varit med i samma sammanhang. Inte för att jag levt det liv hon levt. Inte för att vi ens hör till samma åldersgrupp eller bor på samma sida av landet.
  Men ho... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner