Svårigheter med social kommunikation
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2021-12-01
Upplaga
2
Förlag
OrdAF
Översättare
Astrid Frylmark
Originaltitel
Social Communication Difficulties Resource Pack
Medarbetare
Sudra, Vijaya (förf.) / Rackstraw, Emily (förf.) / Irons, Margaret (förf.) / Bishop, Caroline (förf.) / Wilk, Jenny (förf.) / Frylmark, Astrid (red.) / Niemi, Pia (form)
Illustratör/Fotograf
Pia Niemi
Dimensioner
297 x 210 x 9 mm
Vikt
310 g
ISBN
9789151974873
Svårigheter med social kommunikation

Svårigheter med social kommunikation

Spiral, Svenska, 2021-12-01
580
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Social kommunikation handlar om hur man använder språk i praktiken. Det som med ett lingvistiskt begrepp kallas pragmatik. Svårigheter uppstår när sättet att kommunicera inte fungerar. Det här är en bok som underlättar vardagen för familjer, förskolegrupper, klasser. Den sätter fokus på sådant som ofta är bortglömt men minst lika viktigt för barn och elever i ett livslångt perspektiv som alla ord i världen.

Vi behöver som föräldrar, lärare, specialpedagoger och logopeder bli bättre på att ge barn och elever stöd även i utvecklingen av den sociala kommunikationen. En grupp av logopeder i staden Portsmouth i södra England har sammanställt sina tankar och goda råd i denna handbok som är full av praktiska förslag. I ett överskådligt diagram har de samlat många olika delfärdigheter. Där kan man markera barnets starka och svaga sidor och sedan planera sina insatser. Varje delfärdighet presenteras både i teori och praktik, det vill säga konkreta förslag på hur man gör för att hjälpa barnet vidare. I många fall ges förslag för olika åldrar eller utvecklingsnivåer.

Det är inte fråga om konkreta material i form av bilder och skrivna ord, utan snarare underlag för samtal och inspiration till insiktsskapande aktiviteter. Boken har blivit mycket uppskattad av lärare, logopeder och föräldrar.

Boken är översatt av Astrid Frylmark och fackgranskad av leg. logoped, docent Carmela Miniscalco. Den är mycket uppskattad av såväl pedagogisk personal som logopeder, psykologer och föräldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svårigheter med social kommunikation
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna

  • Social Communication Difficulties Resource Pack

    Lucy Prosser

    Devised by members of the Speech and Language Therapy team in Portsmouth city teaching PCT, this advice pack breaks down social communication difficulties into four key areas: Language; Conversation skills; Social skills; and Selecting and organis...