Hur Nordamerika upptäcktes (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2022-11-10
Upplaga
1
Förlag
Proenter
Originaltitel
Hur Nordamerika upptäcktes
Dimensioner
220 x 155 x 22 mm
Vikt
765 g
ISBN
9789151982557
Hur Nordamerika upptäcktes (pocket)

Hur Nordamerika upptäcktes

Pocket,  Svenska, 2022-11-10
198
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur Nordamerika upptäcktes Kan levereras innan julafton
Upplev Kaliforniens stränder, Klippiga Bergens höjder, New Yorks myller och många andra spännande platser på den amerikanska kontinenten. Huvudpersonen är författaren själv, Rolf Johansson, vilket innebär att det är hans egen minnesbild av resorna som är utgångspunkten för berättelsen. Vi får följa författaren på tio olika resor över det stora landet under perioden 1980 till 2019.
Rolf har omsorgsfullt dokumenterat resorna, men i boken återberättas de i skönlitterär form som de faktiskt genomfördes. Det finns inga förbättringar eller strykningar jämfört med verkligheten.
Vi får alltså göra författaren sällskap på hans resor i USA och Kanada. Dessa har gjorts i olika grupperingar, i de flesta fall med familjen. I stort sett har varje resdag syftat till att upptäcka något nytt, vilket gör att boken innehåller många fakta och fascinerande upplevelser. Det är en upptäcktsresandes dagliga utforskande som berättas och ger boken dess händelserika karaktär.
Rolf har eftersträvat att skapa en berättelse så att man som läsare inte behöver ha egna kunskaper om de nämnda platserna. Men ett geografiskt intresse för Nordamerika är troligen en fördel vid läsandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur Nordamerika upptäcktes
  2. +
  3. Atlantvärlden : en historia om när Nordamerika erövrades, Europa upptäcktes och en ny värld uppstod däremellan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atlantvärlden : en historia om när Nordamerika ... av Axel Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rolf Johansson