Det omöjliga : berättelsen om Emily Löwentin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2021-05-07
Förlag
Rosegrove Förlag
Dimensioner
345 x 251 x 34 mm
Vikt
651 g
SAB
Hc
ISBN
9789151984711

Det omöjliga : berättelsen om Emily Löwentin

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-05-07
200
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sommaren 1834 lamslår koleran Göteborg. Den unga Emily Löwentin anmäler sig som volontär till ett av de nyinrättade epidemisjukhusen. Hon hinner knappt ta sig an uppgiften innan farsotens härjningar slungar henne ur den trygga tillvaron som hittills varit hennes värld.

Som omyndig kvinna får hon kämpa för rätten att bestämma över sitt liv och sin egendom. Motståndet kommer inte bara från den närmaste släkten utan också från ett helt samhälle där en kvinna med kunskap och makt anses hota ordningen. I en avgörande stund dyker det upp en ung man som påstår sig vara hennes bror.

Det omöjliga är en fartfylld berättelse på historisk botten. Den utspelas i ett förindustriellt Göteborg. Handel och sjöfart bygger välstånd och förmögenheter - och det nyckfulla havet eller den brutala affärsvärlden kan rasera allt över en natt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det omöjliga : berättelsen om Emily Löwentin
 2. +
 3. Det omöjliga : berättelsen om Emily Löwentin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det omöjliga : berättelsen om Emily Löwentin av Magnus Ståhlberg (pocket).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det omöjliga : berättelsen om Emily Löwentin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Medryckande historisk spänning
  betttybook (Sandviken), 18 maj 2021

  Emily Löwentin är dotter till tobaksfabrikören Andreas Löwentin, en man som gjort sitt bästa för att ge Emily en bra utbildning och invigt henne i fabriksverksamheten. Att en flicka visar så stort intresse för kunskap i vad som allmänt anses vara männens angelägenheter ses inte med blida ögon ens av hennes egen mor.

  I juli 1834 är det ett faktum att koleran brutit ut i Göteborg och dödsfallen blir många, både bland de fattiga på gatorna men också på epidemisjukhusen som inrättats i s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magnus Ståhlberg

 • Det omöjliga

  Magnus Ståhlberg

  Sommaren 1834 lamslår koleran Göteborg. Den unga Emily Löwentin anmäler sig som volontär på ett av de nyinrättade epidemisjukhusen. Hon hinner knappt ta sig an uppgiften innan farsotens härjningar slungar henne ur den trygga tillvaron som hittills...

 • Den pragmatiske idealisten - Om entreprenörens spelplan och vinnande strategier

  Magnus Ståhlberg

  Den pragmatiske idealisten är en inspirerande och tankeväckande bok om entreprenörskap, om hur du som entreprenör måste tänka och agera för att skapa uthålliga ekonomiska värden för ditt företag. Magnus Ståhlberg har med sina dryga 20 års erfarenh...