Farkoster (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2022-09-15
Upplaga
1
Förlag
PerArt Förlag
Originaltitel
Farkoster
ISBN
9789151996080

Farkoster

Häftad,  Svenska, 2022-09-15
188
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Kan man säga att en båt föds? Kanske i det här fallet, farkosten som så småningom skulle få namnet "Tillikum" holkades ut ur en enda kraftig trädstam av röd ceder. Detta träd började spira på Vancouver Island möjligen så tidigt som under första hälften av sjuttonhundratalet. Ett slags födelse om man så vill"

Ur kapitlet "Tillikum"

Claes Kruckenberg, född 1943, bor med sin hustru Evalis på Aspö vid Nämdö i Stockholms skärgård. Claes studerade på Konstfack i mitten av 1960-talet. Större delen av sitt liv har han livnärt sig som tecknare och byggare av båtmodeller för olika museer i runt om i Sverige.
Boken "Farkoster" har tagit 4 år från idé till publicering, den är en redogörelse av de sju farkoster som fascinerat honom mest.
Alla farkoster som tas upp i boken finns som modeller i Claes arbetsstudio på Aspö. En studio som Claes döpt till Aspö Maritima Museum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farkoster
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claes Kruckenberg

  • Historien om en ö

    Claes Kruckenberg

    Varje bygd och varje ö har sin historia,allt för ofta bortglömd. Stockholms skärgård är ett gammaltkulturlandskap där människor i hundratalsår levt och arbetat, skrattat ochgråtit, dött och lagts i jorden. Minnet av deras gärningar och liv harmed ...