Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-06-10
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 184 x 14 mm
Vikt
628 g
ISBN
9789152301548
Jobba med: Religion (häftad)

Jobba med: Religion

Häftad, Svenska, 2016-06-10
450
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Jobba med: Religion är ett läromedel för kursen Religionskunskap 1. Det är en komplett bok med både fakta och övningar och en tydlig anknytning till Gy2011.
Tre metodkapitel om tro, analys samt texter och källor inleder och bidrar med begrepp och verktyg för att utveckla de förmågor som efterfrågas inom religionskunskapsämnet. Sedan följer faktatexterna indelade i fem block. För att väcka intresse och bygga struktur, inleds alla block med korta texter som introducerar och problematiserar blockets innehåll. En tankekarta ger en överskådlig bild av varje ämnesområde. Blockens texter speglar nutida religionsvetenskap i form av basfakta och är indelade i följande kapitel: 1) Vägar genom livet - Livsåskådning, Etik samt Tro och vetenskap 2) Religion och samhälle - Religion i dagens samhälle, Religion i Sverige, Sammanhållning och konflikt 3) Abrahamitiska religioner - Judendom, Kristendom, Islam 4) Hinduism och buddhism 5) Sekulära livsåskådningar - Mening utan Gud, Sekulär humanism, Existentialism. Dessutom finns två längre tematexter som behandlar globalisering och mångfald på ett fördjupat och ämnesövergripande sätt. Elevövningarna ligger i en egen del av boken och är indelade i olika uppgiftstyper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jobba med: Religion
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 529 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Forum Samhällskunskap 123

  Krister Brolin, Lars Nohagen

  Under 2016 kom Forum 1 i en ny, tredje upplaga och hösten 2017 kom motsvarande uppdatering av Forum 123. Vi har lyssnat på önskemål från användare ute på skolorna och vågar påstå att det är den bästa upplagan hittills. Självklart har vi även gjort...

 • Forum Samhällskunskap 1, upplaga 4

  Krister Brolin, Lars Nohagen

  Forum 1 beskriver dagens samhälle på ett engagerat och pedagogiskt sätt. Läromedlet har en mycket tydlig struktur och vill genom både strukturen och innehållet ge nycklar till förståelse och engagemang. Forum är indelat i fyra block: Kultur, Ekono...