Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2012-06-06
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
250 x 195 x 15 mm
Vikt
600 g
SAB
Ta
ISBN
9789152303696

Prio Matematik 7 Grundbok

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-06-06
411
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Prio matematik är ett läromedel för högstadiet som ger lärare och elever de rätta förutsättningarna för ett framgångsrikt arbete i matematik. Här får eleverna arbeta med hela det centrala innehållet enligt Lgr22 och samtidigt utveckla förmågorna i matematik.

Arbetssättet är varierat, med skriftande frågeställningar och uppgiftstyper, brett matematiskt innehåll och tydlig struktur. I grundboken inleds varje kapitel med en ingress som berättar om innehållet i kapitlet, vilka begrepp och vilket centralt innehåll som behandlas. Dessutom finns ett litet förkunskapstest. Teori och exempel får ta plats och är skrivna så att eleverna lätt kan följa med. Vi förtydligar och lyfter fram kritiska punkter med pekbubblor och kommentarer. Uppgifterna inleds med en öppen uppgift som syftar till att samla klassen. Alla elever ges möjlighet att komma med lösningar och svar. Uppgifterna är inspirerande och varierade på tre nivåer.

Historiksidor gör nedslag i matematikhistorien eller i intressanta samhällsföreteelser. I slutet av varje kapitel finns ett uppslag, Problem, resonemang och kommunikation, där eleverna får extra träning i att använda och utveckla dessa förmågor. Varje kapitel avslutas med ett begreppstest och ett kapiteltest. Begreppstestet kan användas för att kontrollera att eleven har förstått begreppen. Kapiteltestet kan ses som en diagnos över grundläggande metoder. Utifrån resultatet på begreppstest och kapiteltest arbetar eleverna vidare med basläger eller hög höjd. Sist i kapitlet finns en begreppslista och en tankekarta. Begreppslistan ger en förklaring till de viktigaste begreppen i kapitlet. Tankekartan fungerar som en sammanfattning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prio Matematik 7 Grundbok
  2. +
  3. Prio Matematik 7 Arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prio Matematik 7 Arbetsbok av Katarina Cederqvist, Stefan Larsson, Patrik Gustafsson, Attila Szabo (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Prio Matematik 7 Grundbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skolbok
    SaraS, 1 februari 2015

    Vår son har fått boken som app, på sin Ipad han fått från skolan. Vi upplevde att det var svårt att träna inför prov, med en skärm som slocknar, Ipad som är dåligt laddad, ett ständigt svischande mellan uppgift och facit; vilket slösar tid med att ständigt söka, etc, etc. Därför köpte vi boken. Nu funkar läxläsningen, vi är mycket nöjda.

Visa alla 1 recensioner