Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2013-07-18
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
790 g
SAB
Fc.062
ISBN
9789152319895

Svenska impulser 3

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-07-18
611
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska impulser 3 tar ett helhetsgrepp om kursen Svenska 3. I fyra gedigna block får eleverna fördjupa sig i retorik, formellt skrivande, litterär analys och språkhistoria.

I blocket "Retorik - i teori och praktik" får eleverna ytterligare träning i den retoriska arbetsprocessen genom en mängd praktiska övningar i att skriva och hålla tal, men också genom att analysera andras tal. Tydliga mallar finns i boken som stöd för eleverna. Här får eleverna även fördjupa sina kunskaper inom argumentation.

I "Mot ett formellt skrivande" tränas eleverna i att skriva texter av vetenskaplig karaktär. Disposition, språk och stil gås igenom i texter som eleverna kan tänkas möta i högskolan och arbetslivet.

I "Nycklar till litteraturen" får eleverna möta skönlitteratur i olika genrer och från olika tider, och öva sig i att göra textnära litterära analyser. Ett antal litteraturvetenskapliga begrepp gås igenom och exemplifieras.

"Svenskan i ständig förändring - en historia om språket" ger en överblick över svenska språkets utveckling men handlar också om andra språks ursprung och vad som gör att språk hela tiden förändras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska impulser 3
  2. +
  3. Upplev litteraturen 3 (kursen Svenska 3)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upplev litteraturen 3 (kursen Svenska 3) av Carl-Johan Markstedt, Sven Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 1246 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna