Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2018-05-20
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
574 g
SAB
Fc
ISBN
9789152345726

Svenska impulser 1 Svenska som andraspråk

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-05-20
608
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska impulser 1 - svenska som andraspråk utgår ifrån ämnesplanen i svenska som andraspråk. För lärare som tidigare arbetat med Svenska impulser kommer igenkänningen vara stor, men bokens tydligare fokus på strategier för språkinlärning, språkjämförelse och grammatiska övningar utgör en viktig anpassning till de specifika behov som elever med svenska som andraspråk har.

Boken består av fyra gedigna block: Blocket "Ordet är ditt" stärker elevernas muntliga kompetens, i förberedda samtal och vid presentationer inför grupp. I "Berättelser omkring oss" får eleverna möta skönlitteratur som belyser allmänmänskliga teman, samt ger inblick i olika kulturer och svenska referensramar. Blocket ger strategier och verktyg för läsning, diskussion och analys av skönlitteratur. I "Skrivandets hantverk" får eleverna utveckla förmågan att läsa, skriva och kritiskt granska sakprosatexter. Blocket innehåller grundliga genomgångar i skrivande av olika typer av texter. I "Olika sidor av språket" får eleverna reflektera över språklig variation i talat och skrivet språk. Grammatikdelen ger kunskaper om det svenska språkets uppbyggnad och innehåller även praktiska övningar i grammatik. Dessutom innehåller boken temat "Sanningar och lögner" som förbereder eleverna inför nationella provet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska impulser 1 Svenska som andraspråk
  2. +
  3. Teddybjörnen Fredriksson och tomten som satt fast

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teddybjörnen Fredriksson och tomten som satt fast av Lasse Berghagen (inbunden).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska impulser 1 Svenska som andraspråk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svenska Impulser 1 SVA
    Tetiana Augustsson, 31 januari 2024

    Jag studerar från den här boken nu och jag är väldigt glad, boken är underbar. Bokens kvalitet och innehåll är utmärkt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna